Μεγάλη επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής του Βελγίου στο Μόλενμπεκ - Συνελήφθη τραυματίας ο Αμπντεσλάμ

Μεγάλη αντιτρομοκρατική επιχείρηση έλαβε χώρα το απόγευμα της Παρασκευής στο Μόλενμπεκ του Βελγίου με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να συλληφθεί ο Σαλά Αμπντεσλάμ, ένας εκ των εγκεφάλων των επιθέσεων στο Παρίσι.

Η είδηση επιβεβαιώθηκε και επισήμως από τις βελγικές αρχές. «Τον πιάσαμε» έγραψε στο Twitter ο υφυπουργός αρμόδιος για το Άσυλο και τη Μετανάστευση Τέο Φράνκεν.

Molenbeek latest:
- 2 hurt
- #ParisAttacks suspect Abdeslam reported among them
Updates: https://t.co/tQFS7UtI9c

pic.twitter.com/P65gDSGNSQ

BBC Breaking News (@BBCBreaking) March 18, 2016

Ο πρωθυπουργός του Βελγίου Σαρλ Μισέλ αναχώρησε από τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ για να ασχοληθεί με την υπόθεση.

Νωρίτερα, το γραφείο του Βέλγου ομοσπονδιακού εισαγγελέα επιβεβαίωνε πως η αστυνομία βρήκε δακτυλικά αποτυπώματα του Σάλαχ Αμπντεσλάμ, κύριου υπόπτου για τις επιθέσεις ισλαμιστών στο Παρίσι τον Νοέμβριο, στη διάρκεια μιας εφόδου σε διαμέρισμα στις Βρυξέλλες αυτή την εβδομάδα.

Η εισαγγελία ανέφερε πως η έρευνα συνεχίζεται και δεν θα δώσει άλλες πληροφορίες ώστε να μην θέσει σε κίνδυνο την επιτυχία της επιχείρησης.

Νωρίτερα σήμερα η κρατική ραδιοτηλεόραση RTBF μετέδωσε πως τα στοιχεία δείχνουν ότι είναι «περισσότερο από πιθανό» ο Αμπντεσλάμ να είναι ένας από τους δύο ανθρώπους που διέφυγαν στη διάρκεια της εφόδου που πραγματοποιήθηκε αυτή την εβδομάδα και κατά την οποία ένας ισλαμιστής ένοπλος πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από ελεύθερο σκοπευτή της αστυνομίας.

Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι ένας Αλγερινός που σκοτώθηκε στο διαμέρισμα αυτό σε ανταλλαγή πυρών με τη βελγική αστυνομία, πιθανόν ήταν ο άνδρας που καταζητείτο με ψευδώνυμο για τον σχεδιασμό των τρομοκρατικών επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε από την εισαγγελία ο άνδρας αυτός, ο Σαμίρ Μπουζίντ, ο οποίος βρισκόταν σε έναν κατάλογο καταζητούμενων προσώπων, πιθανότατα ήταν ο Μοχάμεντ Μπελκαΐντ, γεννημένος την 9η Ιουλίου 1980, ο Αλγερινός ο οποίος σκοτώθηκε την Τρίτη, 15η Μαρτίου.

Το επώνυμο «Μπουζίντ» βρισκόταν σε καταλόγους καταζητούμενων προσώπων των γαλλικών και των βελγικών αρχών από τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν είχαν ανακαλυφθεί στοιχεία που τον συνέδεαν με μια μεταφορά μετρητών από τις Βρυξέλλες σε μια γυναίκα που σκοτώθηκε μαζί με άλλους υπόπτους στο Παρίσι, πέντε ημέρες μετά τις επιθέσεις.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές της εβδομάδας η γαλλική αστυνομία συνέλαβε τρεις άνδρες και μια γυναίκα στο προάστιο του Παρισιού, Σεν Ντενί, οι οποίοι φέρονται να σχεδίαζαν τρομοκρατικό χτύπημα.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα