Δίκη Πισπιρίγκου: «Την ενδιέφεραν τα social media – Δεν έδειχνε να κατανοεί την τραγωδία»

Φωτογραφία αρχείου

Με την κατάθεση του εντατικολόγου της ΜΕΘ του Ρίου Χαράλαμπου Κοτσώνη, που παρέλαβε τη μικρή Τζωρτζίνα μετά την ανακοπή στο Καραμανδάνειο συνεχίστηκε η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Ο μάρτυρας περιέγραψε στο δικαστήριο όσα συνέβησαν από την πρώτη ημέρα εισαγωγής της Τζωρτζίνας στη ΜΕΘ του Ρίου, ενώ εξήγησε πως ενημέρωσε αμέσως τον διευθυντή της κλινικής Ανδρέα Ηλιάδη για το περιστατικό.

«Το παιδί ήρθε με τον αναισθησιολόγο γιατί ήταν δυνητικά

ασταθές κι έπρεπε να μεταφερθεί με κάποιον που θα μπορούσε να χειριστεί μια δεύτερη ανακοπή. Έγινε μια σωστή διακομιδή, ήρθε με καλά ζωτικά σημεία. Έγινε μια παράδοση με τον κ. Χασαποπολο. Μου είπε τι φάρμακα είχε δώσει, πόσο κράτησε η ανάνηψη, αλλά και το ιστορικό θανάτων της οικογένειας» ανάφερε ο εντατικολόγος και συνέχισε απαριθμώντας τις κινήσεις των γιατρών.

«Αρχικά οι γονείς ήταν σοκαρισμένοι. Δεν είχαν έντονες αντιδράσεις, αλλά αυτό είναι συνηθισμένο γιατί το σοκ είναι μεγάλο. Μας ρώτησαν για την κατάσταση και πως θα εξελιχθεί βέβαια αλλά δε μπορούσαμε να δώσουμε πληροφορία για την πρόγνωση επειδή ήταν νωρίς. Μετά τα πρώτα 5-7 εικοσιτετράωρα. Όταν πέρασαν κάποιες ημέρες και είχαμε στοιχεία τους ενημερώσαμε ότι ίσως υπάρχουν προβλήματα. Η τελική πρόγνωση βέβαια θέλει εβδομάδες ίσως και μήνες» εξήγησε ο γιατρός.

Ο γιατρός περιέγραψε πως όταν το παιδί γύρισε στο σπίτι άρχισε να κάνει κάποιους εμετούς με αποτέλεσμα να επιστρέψει στην παιδιατρική κλινική. «Εκεί έκανε τρία μεγάλα επεισόδια. «Το τρίτο επεισόδιο του παιδιου έγινε πρωί. Βρήκα ένα παιδί επηρεασμένο. Ωχρό, ταχυκαρδικό, αλλά ήταν στη φάση ανάνηψης από το περιστατικό. Όμως είπα πως θα πάρω το παιδί στη ΜΕΘ. Για άλλη μια φορά η παρακολούθηση στη μονάδα δεν ανέδειξε κάτι» είπε ο κ. Κοτσώνης.

Περιγράφοντας τη συμπεριφορά και τις αντιδράσεις των γονέων είπε πως προβλημάτισε τους γιατρούς.

«Έχω πει σε κατάθεση μου ότι η μητέρα είχε απρόσφορο συναίσθημα. Αυτή η οικογένεια έχει περάσει μια τραγωδία. Έχει δυο παιδιά που έχουν πεθάνει κι ένα παιδί με ανακοπή που θα ήθελε υποστήριξη. Η μη αντίδραση και ο μη θρήνος συνεχιζόταν και μετά το πρώτο σοκ. Ο καθένας αντιμετωπίζει τις τραγωδίες με τον προσωπικό του τρόπο. Ήταν μια μητέρα που την ενδιάφερε να τροφοδοτεί τα social media που είχε. Δεν μας έδειξε ότι αυτή την τραγωδία την έχει κατανοήσει» ανέφερε ο γιατρός και υποστήριξε πως «ήταν η πρώτη φορά που το σύνολο του προσωπικού που ήρθε σε επαφή με τη μητέρα και είπε «εδώ υπάρχει πρόβλημα».

Υποστήριξη κατηγορίας: Αν είχε δοθεί κεταμίνη θα είχε εντοπιστεί στον τοξικολογικό έλεγχο στις 11/4/2021;

Μάρτυρας: Όχι δεν θα είχε εντοπιστεί.

Πρόεδρος: Γιατί;

Μάρτυρας: Γιατί το πάνελ ελέγχου είναι για ναρκωτικές ουσίες κυρίως και αλκοόλ.

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕDentist Pass: Ξεκίνησε το πρόγραμμα οδοντιατρικής φροντίδας για παιδιά 6 έως12 ετώνΜονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά: Δίκη προσδιορίστηκε για τις 20 Ιανουαρίου 2032Νέα Ιωνία: Τρόμος για ζευγάρι ηλικιωμένων στα χέρια των ληστών
Keywords
Τυχαία Θέματα
Δίκη Πισπιρίγκου, Την,diki pispirigkou, tin