Ελλάδα και Κύπρος θέλουν να αποτελέσουν τουριστικό παράδειγμα

Μολονότι οι Ελληνες που ταξιδεύουν στην Κύπρο, για τουριστικούς λόγους, δεν είναι πάρα πολλοί, σε αντίθεση με τους Κυπρίους που επισκέπτονται τακτικά την Ελλάδα, κυρίως των χειμώνα, για ένα Σαββατοκύριακο απόδρασης, συνδυάζοντας και επίσκεψη σε συγγενικά πρόσωπα, εντούτοις, τώρα με την κατάσταση που επικρατεί με την πανδημία του κορονοϊού, δίνεται «τροφή για σκέψη», για τουριστικά «πακέτα» - κίνητρα.

Τουλάχιστον, αυτό συζητήθηκε σε

τηλεδιάσκεψη με θέμα τον τουρισμό Ελλάδας-Κύπρου την επόμενη ημέρα της κρίσης του Covid-19, στην οποία συμμετείχαν ο Ελληνας υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο Κύπριος υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων και Τουρισμού (FedHATTA) Λύσανδρος Τσιλίδης, ο πρόεδρος του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ) Νικόλαος Κελαϊδίτης και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων Κύπρου (ACTA) Βασίλης Σταματάρης.

Η κύρια πρόταση αφορά τη δημιουργία συγκεκριμένων ταξιδιωτικών πακέτων κινήτρων, τόσο για Έλληνες όσο και για Κύπριους, για να ταξιδέψουν στην άλλη χώρα. Οι δύο χώρες είχαν την καλύτερη δυνατή συμπεριφορά και εξέλιξη όσον αφορά την επιδημία του Covid-19, έτσι το άνοιγμα των συνόρων τους προβλέπεται να γίνει σχετικά σύντομα και σχεδόν ταυτόχρονα.

Είναι σαφές ότι οι αριθμοί που θα επιτευχθούν με αυτές τις πρωτοβουλίες δεν θα είναι ιδιαίτερα μεγάλοι, λόγω των υγειονομικών και ταξιδιωτικών πρωτοκόλλων, όμως το παράδειγμα των δύο χωρών επιδιώκεται να λειτουργήσει ως κίνητρο και για άλλες χώρες, έτσι ώστε να στραφούν προς την Ελλάδα και την Κύπρο ως πρώτους προορισμούς μετά την επανεκκίνηση του ευρωπαϊκού και του παγκόσμιου τουρισμού.

Η στροφή προς τον εσωτερικό τουρισμό δεν είναι δυνατόν να κρατήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα στις χώρες που θα τον αποφασίσουν και η εξαιρετικά καλή επιδημιολογική εικόνα Ελλάδας και Κύπρου, είναι πολύ σοβαρός παράγοντας για να προσελκύσει τους ταξιδιώτες των χωρών που θα θελήσουν και κάτι διαφορετικό.

Ο τελικός στόχος είναι το άνοιγμα των τουριστικών αγορών των δύο χωρών από και προς κάθε κατεύθυνση και σε αυτό έγινε δεκτό ότι θα συμβάλει σε πολύ μεγάλο βαθμό το να προταθούν λειτουργικά και εύκολα στην εφαρμογή τους πρωτόκολλα, αλλά και να σχεδιαστούν και πακέτα που θα περιλαμβάνουν και κάτι άλλο από την συνηθισμένη συνταγή του ήλιου και της θάλασσας, όπως για παράδειγμα εναλλακτικές μορφές τουρισμού στην ενδοχώρα.

Related... Ρόμπερτ Μακέιμπ: Η φιλοξενία και οι θάλασσες της Ελλάδας παραμένουν ίδιες στον χρόνο Η Ευρώπη ψηφίζει Ελλάδα για τις διακοπές της πανδημίας Επείγουσα η ανάγκη επίσπευσης των επομένων σταδίων επανεκκίνησης της Ελληνικής Οικονομίας
Keywords
Τυχαία Θέματα