Ελληνικοί οργανισμοί και μικρομεσαίες επιχειρήσεις με δεσμεύσεις στον τουρισμό

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε μια έκθεση που περιλαμβάνει τον πρώτο απολογισμό της πορείας μετάβασης για τον τουρισμό, η οποία βρίσκεται στο πλέον προχωρημένο στάδιο σε σχέση με άλλες πορείες μετάβασης.

Δύο χρόνια μετά την ανακοίνωση αυτής της πορείας μετάβασης, η έκθεση παρουσιάζει συγκεκριμένα αποτελέσματα σε όλους τους τομείς δράσης, τα οποία επιτεύχθηκαν χάρη στις δεσμεύσεις των ενδιαφερομένων στον τομέα του τουρισμού σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ και όχι μόνο.

Σύμφωνα με την έκθεση, 204 οργανισμοί —μεταξύ άλλων και μικρομεσαίες επιχειρήσεις— ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και

ανέλαβαν 424 δεσμεύσεις που συνέβαλαν στην ανανέωση του τουριστικού τομέα στην ΕΕ. Οι περισσότερες δράσεις των ενδιαφερομένων αποσκοπούν στη στήριξη της πράσινης μετάβασης του τουριστικού τομέα.

Για παράδειγμα, η Περιφέρεια Λίγηρα (Pays de la Loire) έχει δεσμευτεί να αναπτύξει βιώσιμη συνδεσιμότητα έως το 2030, έτσι ώστε όλοι οι προορισμοί στην εν λόγω περιφέρεια να είναι προσβάσιμοι με πράσινα μέσα μεταφοράς (ήπια ή συλλογική κινητικότητα), καθιστώντας περιττή τη χρήση ιδιωτικού αυτοκινήτου. Όπως και άλλες δεσμεύσεις, η πρωτοβουλία αυτή προβλήθηκε στον ιστότοπο της Επιτροπής, ώστε να αναδειχθούν κατ’ αυτόν τον τρόπο απτά παραδείγματα προς μίμηση.

Από την Ελλάδα, 10 οργανισμοί και επιχειρήσεις ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση. Συγκεκριμένα: Περιφέρεια Αττικής, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, Δήμος Καβάλας, Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ξάνθης, DCN GLOBAL (από τη Θεσσαλονίκη), Σύμπραξη DESTI-SMART, Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πολιτιστικού Τουρισμού (ECTN), Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Δίκτυο Νησιωτικών Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων της ΕΕ – INSULEUR.

Ωστόσο, τελικά, δεσμεύσεις ανέλαβαν μόνο οι: Περιφέρεια Αττικής, Δήμος Καβάλας, DCN GLOBAL και Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πολιτιστικού Τουρισμού (ECTN).

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ελληνικοί,ellinikoi