Ένα ακόμα υδάτινο πεδίο, το πρώτο στην Κρήτη αλλά υδροπλάνα δεν βλέπουμε

.

Εγκεκριμένα υδατοδρόμια έχουμε, εσχάτως και υδάτινα πεδία, το ενδιαφέρον για να ξαναπετάξουν υδροπλάνα είναι μεγάλο, από ορισμένους δήμους και περιφέρειες όμως δεν βλέπουμε να πετούν υδροπλάνα.

Η ατέρμονη γραφειοκρατία επιφέρει συνεχείς καθυστερήσεις, ενώ και οι ιδιώτες επενδυτές φαίνεται ότι δεν έχουν την πυγμή να αποδείξουν ότι οι πτήσεις υδροπλάνων είναι προς το κοινό καλό, ότι θα ενώσουν απομακρυσμένες περιοχές, ότι θα συμβάλλουν στις μεταφορές και δεν θα πάρουν έργο άλλου (βλέπε αεροπορικές και ακτοπλοϊκές εταιρείες).

Το επισημαίνω αυτό, διότι ενημερωθήκαμε ότι ολοκληρώθηκε

η έγκριση του πρώτου υδάτινου πεδίου στην Κρήτη, συγκεκριμένα στο λιμένα Κισσάμου Χανίων, με πρωτοβουλία του «Λιμενικού Ταμείου Νομού Χανίων», φορέα Διαχείρισης του Λιμένα Κισσάμου Χανίων, που συνεργάστηκε με την εταιρεία «Ελληνικά Υδατοδρόμια».

Αυτή η έγκριση για υδάτινο πεδίο, προστίθεται στις ανάλογες περιπτώσεις στο Κάνιστρο Κασσάνδρας Χαλκιδικής, στο Πόρτο Χέλι, στην Ερμιόνη και στο Λαύριο.

Σε κάθε εγκεκριμένο υδάτινο πεδίο επιτρέπεται, βάσει νόμου, να πραγματοποιούνται ημερησίως μέχρι έξι ζεύγη πτήσεων (προσθαλάσσωση - αποθαλάσσωση), ανά αεροπορική εταιρεία υδροπλάνων. Ακόμα, εκτός των έξι ζευγών πτήσεων, επιτρέπεται να εκτελούνται πτήσεις Νοσοκομειακές, Πυρόσβεσης, Έρευνας & Διάσωσης, και Γενικής Αεροπορίας. Οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται από/προς αδειοδοτημένα Υδατοδρόμια και χερσαία αεροδρόμια (με τη χρήση αμφίβιων υδροπλάνων).

Επίσης, ήδη έχει εκδοθεί ή άδεια ίδρυσης του υδατοδρομίου Ρεθύμνου ενώ σε προχωρημένο στάδιο βρίσκεται η αδειοδότηση του υδατοδρομίου Ιεράπετρας και ακολουθούν: Χερσόνησος, Ηράκλειο, Αγία Γαλήνη, Σητεία, Μαλεβίζι, Κόκκινος Πύργος Φαιστού, καθώς και υδάτινα Πεδία σε Πλακιά και σε σειρά παραθαλάσσιων ξενοδοχείων της Κρήτης.

Με βάση τα ανωτέρω, καθίσταται σαφές ότι η Κρήτη, μόλις ολοκληρωθεί η δημιουργία του δικτύου υδατοδρομίων και υδάτινων πεδίων, θα αποτελέσει μια από τις κορυφαίες αγορές για την δραστηριοποίηση υδροπλάνων στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό η εταιρεία “GRECIAN AIR SEAPLANES”, που βρίσκεται σε διαδικασία απόκτησης Πιστοποιητικού Κοινοτικού Αερομεταφορέα (AOC) για πτήσεις υδροπλάνων, έχει συμπεριλάβει την Κρήτη στους προορισμούς που θα εξυπηρετεί, όταν δημιουργηθεί το προαναφερόμενο δίκτυο, προγραμματίζοντας να την συνδέει με νησιά των Κυκλάδων, των Δωδεκανήσων και περιοχές της Πελοποννήσου, όπου θα δημιουργηθούν υδατοδρόμια.

Related...Τι αλλάζει με το πρώτο υδροπλάνο στην ΕλλάδαΥδατοδρόμια στην Ελλάδα: Που βρισκόμαστε και που θα δούμε πτήσεις υδροπλάνων εντός του 2023Στο λιμάνι του Λαυρίου εγκρίθηκε το πρώτο υδάτινο πεδίο της Αττικής, για πτήσεις υδροπλάνων
Keywords
Τυχαία Θέματα
Κρήτη,kriti