Ενα κτηριακό "γλυπτό" το κτήριο της Carlsberg στην Δανία από την C. F. Møller Architects

Το γραφείο Møller Architects είναι μία από τις κορυφαίες αρχιτεκτονικές εταιρείες της Σκανδιναβίας, με 90 χρόνια βραβευμένης εργασίας στη βόρεια Ευρώπη περιοχή και παγκοσμίως. «Κάθε μέρα δημιουργούμε αρχιτεκτονική ποιότητα με βάση την καινοτομία, την εμπειρία και τις σκανδιναβικές αξίες. Αυτό εξασφαλίζει βιώσιμες και αισθητικές λύσεις με διαρκή αξία για τους πελάτες, τους επιβάτες και την κοινωνία», αναφέρουν στην ιστοσελίδα τους.

Με πρόσοψη από ανακυκλωμένο χαλκό και μια χρυσίζουσα μεταλλική γέφυρα είναι τα κεντρικά της εταιρείας ζυθοποιίας Carlsberg

που σχεδίασε το εν λόγω δανέζικο αρχιτεκτονικό γραφείο. Τα κεντρικά βρίσκονται στην κεντρική Κοπεγχάγη, όπου το ζυθοποιείο άρχισε να παράγει μπύρα το 1847.

Έχουν τρεις πτέρυγες στις οποίες στεγάζεται ένα αίθριο, γραφεία, αίθουσες συνεδριάσεων και προσωρινοί χώροι εργασίας.

«Ως κτηριακό “γλυπτό” πρέπει να έχει την ίδια αυτοπεποίθηση και αγάπη για την εμβληματική αρχιτεκτονική προσέγγιση και φιλοδοξία αρχιτεκτονικής ποιότητας που διακρίνουν τα ήδη υπάρχοντα ιστορικά κτήρια της κληρονομιάς της Carlsberg στην περιοχή» υπογράμμισε, μιλώντας στο Dezeen, ο αρχιτέκτονας Lone Wiggers από το C. F. Møller Architects.

Το σχήμα και οι προσόψεις των νέων κεντρικών σχεδιάστηκαν κατά τρόπο που να συνάδουν με το ιστορικό περιβάλλον τους και το κτηριακό αποτύπωμα είναι γύρω από τη βίλα και τους κήπους του Carl Jacobsen, του ιδρυτή της Carlsberg. Το κτήριο «ντύνουν» μεγάλες υάλινες επιφάνειες και λωρίδες από ανακυκλωμένο χαλκό, υλικά που επελέγησαν ως αναφορά στον παλιό χάλκινο εξοπλισμό ζυθοποιίας και στις χάλκινες δομικές λεπτομέρειες της στέγης των ιστορικών κτιρίων που βρίσκονται ένα γύρω στην Carlsberg City District.

Το αρχιτεκτονικό γραφείο CF Møller Architects ιδρύθηκε στη Δανία το 1924 από τον Κρίστιαν Φρεντερίκ Μόλερ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ , cfmoller.com/f/About

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ...Τα 11 ελληνικά ξενοδοχεία που βραβεύτηκαν στα 100% Hotel Design AwardsΗ αρχιτεκτονική ιστορία του Καπιτωλίου μέσα από σπάνιες εικόνεςΠέθανε ο μεγάλος δάσκαλος της αρχιτεκτονικής, Δημήτρης Φατούρος
Keywords
Τυχαία Θέματα