Εντοπίσαμε πόνο στην αριστερή μας πλευρά; Ας μάθουμε τι μπορεί να έχουμε πάθει

Ορισμένες παθήσεις, όπως ισχιαλγία, προβλήματα με τα νεφρά, προβλήματα με τις ωοθήκες, τους όρχεις, και άλλα τείνουν να εμφανίζονται μόνο στη μία πλευρά του σώματός μας.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, η πλευρά στην οποία εμφανίζονται τα συμπτώματα μπορεί να είναι λίγο πολύ τυχαία. Μπορεί να παρατηρήσουμε κάποια συμπτώματα στην αριστερή - κι όχι στη δεξιά - μας πλευρά, αλλά ο πόνος να μην παρουσιάζεται εγγενώς αποκλειστικά σε αυτό το σημείο. 

Ωστόσο, σύμφωνα με τον ιστότοπο πληροφοριών υγείας Medical News Today,

ορισμένες καταστάσεις γίνονται αισθητές μόνο, ή κυρίως, στα αριστερά μας.

Αυτό οφείλεται στο σημείο που βρίσκονται ορισμένα όργανα στο σώμα μας - κι εάν υποψιαζόμαστε ότι έχουμε πρόβλημα σε κάποιο από αυτά, θα πρέπει να μιλήσουμε με έναν γιατρό το συντομότερο δυνατό.

Ποιες «συνθήκες» εμφανίζονται στην αριστερή πλευρά;

Και πάλι, πολλές καταστάσεις που δεν έχουν να κάνουν με την αριστερή μας πλευρά (όπως ρήξεις κύστης ωοθηκών) μπορούν να γίνουν αισθητές στο συγκεκριμένο μισό κομμάτι του σώματός μας. Ο πόνος στην αριστερή πλευρά, ωστόσο, δεν σημαίνει ότι ντε και καλά έχουμε κάποια από τις παρακάτω καταστάσεις.

Ο ιστότοπος NHS του Εθνικού Συστήματος Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου λέει , πάντως, ότι η εκκολπωματίτιδα, η παγκρεατίτιδα και η μεγέθυνση σπλήνας εμφανίζονται πάντα ή συνήθως στα αριστερά μας. 

Η εκκολπωματίτιδα, και ειδικά η εκκολπωματίτιδα του παχέος εντέρου, είναι μια νόσος του γαστρεντερικού συστήματος που χαρακτηρίζεται από φλεγμονή των παθολογικών σακοειδών προσεκβολών - εκκολπωμάτων - που μπορεί να αναπτυχθούν στο τοίχωμα του παχέος εντέρου.

Ειδικά σε άτομα ευρωπαϊκής καταγωγής, η εκκολπωματίτιδα εμφανίζεται συχνότερα στο τελευταίο τμήμα του παχέος εντέρου που βρίσκεται στο κάτω αριστερό μέρος της κοιλιάς μας. Ωστόσο, οι άνθρωποι ασιατικής καταγωγής μπορεί να το αισθανθούν στο πάνω δεξιό τεταρτημόριο.

Ο πόνος της χρόνιας παγκρεατίτιδας, όπου το πάγκρεας έχει υποστεί βλάβη από φλεγμονή, «συνήθως αναπτύσσεται στη μέση ή στην αριστερή πλευρά της κοιλιάς μας και μπορεί να κινηθεί αντιστοίχως κατά μήκος της πλάτης μας», αναφέρει το NHS.

Αυτό οφείλεται στη θέση του οργάνου.

Εν τω μεταξύ, μια διευρυμένη, με ρήξη ή κατεστραμμένη σπλήνα «συνήθως γίνεται αισθητή ως πόνος πίσω από το αριστερό μας πλευρό», και πάλι χάρη στη θέση της στο σώμα μας.

Τι γίνεται αν παρατηρήσουμε κάποιο από αυτά τα σημάδια;

Θα πρέπει οπωσδήποτε να δούμε έναν γιατρό εάν υποψιαζόμαστε ότι μας συμβαίνει κάποια από αυτές τις καταστάσεις. Ο σοβαρός, ξαφνικός και ασυνήθιστος πόνος ή ο πόνος στο στήθος μας, θα πρέπει να ελέγχονται το συντομότερο δυνατό.

«Ένα άτομο θα πρέπει να αναζητήσει άμεση ιατρική φροντίδα εάν έχει πόνο και στις δύο πλευρές του σώματός του και άλλα συμπτώματα καρδιακής προσβολής», προσθέτει το Medical News Today.

«Είναι επίσης καλύτερο για ένα άτομο να επικοινωνήσει με έναν γιατρό εάν ο πόνος εμφανιστεί ξαφνικά, εάν επιμένει για κάποιο χρονικό διάστημα ή εάν επιδεινωθεί», καταλήγει. 

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ...Πόνος στην σπλήνα κατά την αερόβια άσκηση: τι ακριβώς μας συμβαίνει και τι πρέπει να κάνουμεΤο μεγαλύτερο μυστικό για να έχουμε ένα άριστα λειτουργικό έντερο δεν έχει να κάνει με την τροφήΟ κορονοϊός επιτίθεται απευθείας και στο πάγκρεας, επιβεβαιώνει νέα μελέτη
Keywords
Τυχαία Θέματα
Εντοπίσαμε,entopisame