Εταιρεία δίνει στους εργαζομένους 70.000 ευρώ για κάθε παιδί που κάνουν

Η γήρανση του πληθυσμού είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλές προηγμένες οικονομικά χώρες, καθώς το κόστος ανατροφής των παιδιών είναι μεγάλο.

Στην Ασία, πολυπληθείς άλλοτε χώρες βλέπουν τον πλήθυσμό τους να γερνά γρήγορα και να συρρικνώνεται, καθώς όλο και περισσότεροι νέοι αποφεύγουν να κάνουν παιδιά κυρίως λόγω του δυσβάσταχτου κόστους αλλά και γιατί αλλάζει σημαντικά η κουλτούρα τους.

Οι νέοι δεν θέλουν πλέον να κάνουν οικογένεια από μικρή ηλικία καθώς προτιμούν να ζήσουν διαφορετικά τη ζωή τους. Μετά την Κίνα, που τα τελευταία δύο χρόνια βιώνει μια

τεράστια μείωση πληθυσμού, το Χονγκ Κονγκ και η Νότια Κορέα λαμβάνουν μέτρα για να πείσουν τους ανθρώπους να κάνουν παιδιά. 

Στη Νότια Κορέα, εκτός από την κυβέρνηση που δίνει μικρά ομολογουμένως οικονομικά κίνητρα, η κατασκευαστική εταιρεία Booyoung ανακοίνωσε ότι θέλει να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας στη χώρα, παρέχοντας κίνητρα για να δελεάσει τους εργαζομένους τους να κάνουν και τρίτο παιδί.

Η Booyoung Group, ένας κατασκευαστικός όμιλος με έδρα τη Σεούλ, σχεδιάζει να δαπανήσει ένα εκατ. δολάρια για το σκοπό αυτό, ενώ θα δώσει άλλα 5,25 εκατ δολάρια σε εργαζόμενους που έχουν κάνει παιδί από το 2021.

Ο πρόεδρος του Ομίλου Booyoung, Lee Joong-keun, δήλωσε ότι η εταιρεία προσφέρει «άμεση οικονομική στήριξη» στους υπαλλήλους της για να βοηθήσει στην ελάφρυνση του χρηματικού βάρους της ανατροφής των παιδιών.

Συγκεκριμένα, θα δίνει σε κάθε υπάλληλό της, επίδομα 100 εκατ. γουόν (περίπου 70.000 ευρώ) για κάθε παιδί που θα έρχεται στον κόσμο και οι εργαζόμενοι που απέκτησαν ένα από τα 70 μωρά της εταιρείας, που γεννήθηκαν από το 2021 έως σήμερα, θα μοιραστούν ένα εφάπαξ ποσό 5,25 εκατ. δολαρίων.

Οι εργαζόμενοι με τρία παιδιά, θα έχουν επιπλέον τη δυνατότητα να διαλέξουν ανάμεσα στο να λάβουν 300 εκατομμυρίων κορεατικών γουόν (225.000 δολάρια) για να αγοράσουν σπίτι ή να τους πληρώνει η εταρεία το ενοίκο.

«Ελπίζω να αναγνωριστούμε ως μια εταιρεία που συμβάλλει στην ενθάρρυνση των γεννήσεων… και ανησυχεί για το μέλλον αυτής της χώρας», είπε ο Λι στους υπαλλήλους του.

Η Booyoung Group ιδρύθηκε το 1983 και έκτοτε έχει κατασκευάσει πάνω από 270.000 σπίτια, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας.

Παρόμοια κίνητρα έδωσε πέρυσι και ο κινεζικός ιστότοπος Trip.com, ένα από τα μεγαλύτερα διαδικτυακά ταξιδιωτικά πρακτορεία στον κόσμο.

Παρείχε μπόνους, 10.000 γιουάν (1.376 δολάρια) το χρόνο για κάθε νεογέννητο παιδί μέχρι την ηλικία των πέντε ετών, στους υπαλλήλους που εργάζονται στην εταιρεία για τουλάχιστον τρία χρόνια.

Η χώρα με τις λιγότερες γεννήσεις στον κόσμο

Το 2022, η Νότια Κορέα κατέγραψε το χαμηλότερο ποσοστό γονιμότητας στον κόσμο, που σημαίνει ότι ο μέσος αριθμός παιδιών που φέρνει μια γυναίκα στη ζωή της είναι μικρότερη του ενός παιδού ενώ έως το 2025 μόνο οι μισές γυναίκες στη χώρα θα γεννούν.

Τα δεδομένα υπογραμμίζουν τη δημογραφική ωρολογιακή βόμβα που αντιμετωπίζουν η Νότια Κορέα και άλλα κράτης της Ανατολικής Ασίας καθώς οι κοινωνίες τους γερνούν με αστραπιάιους ρυθμούς με αποτέλεσμα να έχουν πολύ μεγαλύτερο ποσοστό συνταξιούχων απ ότι εργαζομένων.

Παρότι η γήρανση του πληθυσμού είναι ένα ζήτημα που απασχολεί και την Ευρώπη, η ταχύτητα και ο αντίκτυπος αυτής της αλλαγής στην κουλτούρα γεννήσεων αντιμετωπίζεται από την μετανάστευση.

Όμως χώρες όπως η Νότια Κορέα, η Ιαπωνία και η Κίνα, απέφυγαν τη μαζική μετανάστευση ανθρώπων που θα μπορούσε να αντιμετωπίσει τη μείωση του πληθυσμού τους.

Related...Πώς η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να αποτελεί ισχυρό εργαλείο ενάντια στην ανδρική υπογονιμότηταΠΟΥ: 1 στους 6 ενήλικες παγκοσμίως θα εμφανίσει υπογονιμότηταΥπογονιμότητα και Δημογραφικό
Keywords
Τυχαία Θέματα
Εταιρεία, 70 000,etaireia, 70 000