Έτσι ζεις και πεθαίνεις στη Συρία. Μικροί μαθητές τα θύματα βομαρδισμών κοντά σε σχολείο (Σκληρές εικόνες)

Μνήμες από την εποχή των «παράπλευρων απωλειών» ξυπνά η είδηση αλλά και οι φωτογραφίες από την συριακή πόλη Ντούμα η οποία βομβαρδίστηκε με πρωτοφανή ένταση από αέρος αλλά και με πυραύλους από το έδαφος που έσπειραν τον τρόμο αλλά και τον θρήνο σε περιοχή που στεγάζονται σχολεία.

Οι πρώτες πληροφορίες που έρχονται από το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και τη Συριακή Πολιτική Άμυνα κάνουν λόγο για τουλάχιστον 35 νεκρούς μεταξύ των οποίων τουλάχιστον δύο παιδιά και ο διευθυντής σχολείου. Ωστόσο πολλοί
περισσότεροι μαθητές αλλά και ενήλικες που ζουν ή δραστηριοποιούνται στην περιοχή έχουν τραυματιστεί σοβαρά και έχουν διακομιστεί σε νοσοκομείο της περιοχής.

Το Παρατηρητήριο ανέφερε αρχικά πως τα πολεμικά αεροσκάφη που έλαβαν μέρος στον βομβαρδισμό της πόλης- αλλά και της ευρύτερης ανατολική περιοχής Γκούτα που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 15 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα Δαμασκό- δεν αναγνωρίστηκαν από μέλη της οργάνωσης. Αργότερα όμως διέρρευσαν πληροφορίες πως οι πύραυλοι εδάφους-εδάφους εκτοξεύθηκαν από τον συριακό στρατό, δηλαδή τις δυνάμεις του προέδρου της χώρας Μπασάρ αλ Άσαντ.

Άλλες πάλι πηγές, όπως ο εκπρόσωπος της ΝΑ Μετώπου του Ελεύθερου Συριακού Στρατού ανεβάζει τον αριθμό των νεκρών στους 60 ενώ οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή έχουν ανεβάσει σε λογαριασμούς τους σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες με ένα νεκρό μωρό.

Σημειώνεται πως πολλοί από τους κατοίκους της Ντούμα, την έχουν εγκαταλείψει και είτε βρήκαν καταφύγιο στην επαρχία είτε εκτός της Συρίας. Ο πενταετής πόλεμος στην Συρία που ξεκίνησε ως ένας εμφύλιος με αίτημα των επαναστατών την απομάκρυνση του Άσαντ, υπολογίζεται πως έχει κοστίσει μέχρι σήμερα τουλάχιστον 250.000 ζωές ενώ 10.000.000 άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους ή και τη χώρα.

(Mε πληροφορίες από Reuters, ABC, Συριακό Παρατηρητήριο)

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα