Φωτιά ξέσπασε σε κτίριο της φαρμακευτικής εταιρίας Novo Nordisk στην Κοπεγχάγη

Πυρκαγιά ξέσπασε την Τρίτη σε κτίριο που ανήκει στη δανική πολυεθνική φαρμακευτική εταιρεία Novo Nordisk, η τρίτη μέσα σε λίγο περισσότερο από ένα μήνα που πλήττει τη φαρμακοβιομηχανία.

Δεν υπήρξαν αναφορές για τραυματισμούς και η αστυνομία δήλωσε ότι η πυρκαγιά ήταν υπό έλεγχο.

Οι φλόγες φάνηκαν στην κορυφή ενός τριώροφου κτιρίου στο Bagsvaerd στα προάστια της Κοπεγχάγης. Τα αίτια της πυρκαγιάς ερευνώνται.

Tirsdag er der udbrudt brand i Novo Nordisk

i Bagsværd. Branden meldes under kontrol. https://t.co/NTPXWAhG31

— Politiken (@politiken) June 18, 2024

Τα δανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι γείτονες άκουσαν μια μεγάλη έκρηξη που σχετίζεται με την πυρκαγιά. Οι πυροσβέστες δήλωσαν στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X ότι οι εκρήξεις ”πιθανώς” προκλήθηκαν από δοχεία αερίου στην οροφή που εξερράγησαν.

Ο Lars Otto Andersen-Lange, εκπρόσωπος της Novo Nordisk, δήλωσε στην ταμπλόιντ BT ότι η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε κτίριο γραφείων και όχι στα κεντρικά γραφεία.

A fire broke out on Tuesday at a Novo Nordisk building in Denmark. "We can confirm that a fire broke out this afternoon in the roof of an office building rented by Novo Nordisk on Krogshojvej in Bagsvaerd," Novo's spokesperson said. https://t.co/bPsES4ki2u

— ANews (@anews) June 18, 2024

″Δεν υπάρχει τίποτα που να υποδηλώνει ότι υπήρχε κάτι εγκληματικό πίσω από τη σημερινή πυρκαγιά ή τις προηγούμενες”, δήλωσε ο Andersen-Lange.

Τον περασμένο μήνα, αναφέρθηκαν δύο πυρκαγιές σε υπό κατασκευή εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Kalundborg, περίπου 90 χιλιόμετρα δυτικά της Κοπεγχάγης, και σε ένα κτίριο διοίκησης στο Bagsvaerd. Κανείς δεν τραυματίστηκε.

Η Novo Nordisk διαθέτει αρκετές εγκαταστάσεις στη δυτική Δανία και παράγει το δημοφιλές φάρμακο για την απώλεια βάρους Wegovy.

Πηγή: Associated Press

Keywords
Τυχαία Θέματα
Φωτιά, Novo Nordisk, Κοπεγχάγη,fotia, Novo Nordisk, kopegchagi