Γαλλία-βουλευτικές εκλογές: Πρώτο το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο σύμφωνα με τα exit polls

Η ηγέτιδα της γαλλικής ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν αποχωρεί μετά την ψηφοφορία στον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών, Κυριακή 30 Ιουνίου 2024, στο Henin-Beaumont της βόρειας Γαλλίας. Η Γαλλία διεξάγει τον πρώτο γύρο των πρόωρων βουλευτικών εκλογών που θα μπορούσαν να φέρουν
την πρώτη ακροδεξιά κυβέρνηση της χώρας μετά τη ναζιστική κατοχή κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Ο δεύτερος γύρος είναι στις 7 Ιουλίου και το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας παραμένει εξαιρετικά αβέβαιο. (AP Photo/Thibault Camus)

Το ακροδεξιό κόμμα ακροδεξιό κόμμα Εθνικός Συναγερμός (RN) της Μαρίν Λεπέν προηγείται στον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία, συγκεντρώνοντας περίπου το 33,5% των ψήφων, ανέφεραν οι δημοσκοπικές εταιρείες IFOP, Ipsos, OpinionWay και Elabe στο πρώτο exit poll του πρώτου γύρου των εκλογών.

Η συμμαχία της γαλλικής αριστεράς, το Νέο Λαϊκό Μέτωπο (NFP), έρχεται δεύτερο με περίπου 28,5%, μπροστά από το κεντρώο μπλοκ του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν που βρίσκεται στη τρίτη θέση με ποσοστό περίπου 22,1%.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γαλλία-βουλευτικές, Πρώτο, Εθνικό Μέτωπο,gallia-vouleftikes, proto, ethniko metopo