Γάζα: Τουλάχιστον 17 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 42 τραυματίστηκαν από ισραηλινό πλήγμα σε σχολείο

ΛΟΝΔΙΝΟ, ΑΓΓΛΙΑ - 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ: Διαδηλωτές κρατούν ένα πλακάτ που γράφει "Πώς δεν πονάει η καρδιά σου" κατά τη διάρκεια μιας συγκέντρωσης του Παλαιστινιακού Κινήματος Νεολαίας έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στις 24 Οκτωβρίου 2024 στο Λονδίνο της Αγγλίας. Το Παλαιστινιακό Κίνημα Νεολαίας (PYM) ζητά τον τερματισμό των επιθέσεων του Ισραήλ στη Γάζα και τον Λίβανο και
εμπάργκο όπλων στο Ισραήλ. Το PYM αναφέρει ότι η συγκέντρωση που πραγματοποιείται έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ την Πέμπτη αποτελεί μέρος μιας παγκόσμιας εκστρατείας κατά της εταιρείας logistics Maersk, για το ρόλο της στο εμπόριο όπλων με το Ισραήλ, μέσω συμβολαίων με το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ. (Φωτογραφία: Alishia Abodunde/Getty Images)

Τουλάχιστον 17 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν την Πέμπτη από ισραηλινό πλήγμα σε ένα σχολείο που έχει μετατραπεί σε καταφύγιο για εκτοπισμένους στη Νουσεϊράτ, στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε η Πολιτική Προστασία του θύλακα.

«Η ισραηλινή κατοχή στόχευσε το σχολείο των Μαρτύρων της Νουσεϊράτ και ο πρώτος απολογισμός κάνει λόγο για 17 νεκρούς. Υπάρχουν δεκάδες τραυματίες και ορισμένοι είναι σε κρίσιμη κατάσταση», είπε ο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μαχμούντ Μπασάλ, ένας εκπρόσωπος της υπηρεσίας που ελέγχεται από τη Χαμάς.

Το νοσοκομείο Αλ Άουντα επιβεβαίωσε τον απολογισμό των 17 νεκρών, προσθέτοντας ότι παρέλαβε 42 τραυματίες, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι παιδιά και ηλικιωμένοι. Πρόσθεσε ότι επρόκειτο για αεροπορικό πλήγμα.

Latest toll: 16 martyrs and several injured in an occupation strike on a school sheltering displaced people in Nuseirat, central Gaza Strip

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γάζα, Τουλάχιστον 17 Παλαιστίνιοι,gaza, toulachiston 17 palaistinioi