Γερμανική αισιοδοξία για τις διαπραγματεύσεις. «Πρόοδος» στη συνεργασία με την Ελλάδα

Οι διαπραγματεύσεις Ελλάδας και θεσμών δεν προχωρούν αυτό το διάστημα γρήγορα λόγω του Ορθοδόξου Πάσχα σημείωσε η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Φριντερίκε φον Τιζενχάουζεν, προσθέτοντας ωστόσο ότι σημειώθηκε πρόοδος στη συνεργασία με την Ελλάδα. Παράλληλα τόνισε ότι θα πρέπει να γίνουν ακόμη «σοβαρές διαπραγματευτικές προσπάθειες» για να
επιτευχθεί μια «εκτενής συμφωνία» σε ό,τι αφορά τη λίστα των μεταρρυθμίσεων επισημαίνοντας ωστόσο ότι δεν υπάρχει ακόμη λίστα μεταρρυθμίσεων.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Deutsche Welle, η κυβερνητική εκπρόσωπος ρωτήθηκε και για το ταξίδι του Έλληνα πρωθυπουργού στη Ρωσία.

Ενώ αρνήθηκε να το σχολιάσει, διευκρίνισε ότι και η γερμανική κυβέρνηση επιδιώκει καλές πολιτικές και οικονομικές σχέσεις με τη Ρωσία και ότι σε αυτό θα συμβάλει η επίλυση του προβλήματος με την Ουκρανία. Ερωτηθείσα ακόμη αν η γερμανική κυβέρνηση εκνευρίζεται από τον τρόπο με τον οποίο ενεργεί η ελληνική κυβέρνηση, η κ. Βιρτς διαβεβαίωσε πως όχι, δεν εκνευρίζεται.

Τέλος, ως θετικό σημάδι χαρακτήρισε την καταβολή από την Ελλάδα της δόσης του δανείου που έχει λάβει από το ΔΝΤ και εκπρόσωπος της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ.

«Η κυβέρνηση ενημερώθηκε για το γεγονός ότι η Ελλάδα έκανε μια πληρωμή στο ΔΝΤ» και βλέπει σε αυτό «ένα θετικό σημάδι», δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα