Γιώργος Ζαγκλιβέρης: Πέθανε ο 30χρονος ποδοσφαιριστής από λέμφωμα Burkitt

Ο ποδοσφαιριστής Γιώργος Ζαγκλιβέρης, που είχε συγκλονίσει με τις εκκλήσεις του για βοήθεια στη μάχη του με τον καρκίνο, τα ξημερώματα της Δευτέρας (15/1) πέθανε σε ηλικία 30 ετών, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένεια, τους φίλους και τους συναθλητές του.

@giwrgoszagkliverhs#τικτοκgreece#tik#greece#tik_tok#video#ελλαδα#fyp#fouryou#τικτοκ_ελλαδα#family#θεος#αγαπη#smile#καρκινος#hospital#οικογενεια#χαμογελο#couple#fouryoupage#love#θεσσαλονικη#thessaloniki♬ I Epimoni Sou - Eleonora Zouganeli & Kostas Livadas

Ο νεαρός

έπασχε από λέμφωμα Burkitt, μία σπάνια μορφή καρκίνου. Την δυσάρεστη είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή ο αδερφός του Κώστας με ανάρτηση στο Facebook. «Καλό ταξίδι αδερφέ μου τώρα πλέον θα μας προσέχεις από εκεί ψηλά θα σε θυμόμαστε για πάντα να χαμογελάς όπως συνήθιζες» έγραψε.

Ο εκλιπών ανέβαζε συχνά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα νεότερα από την γενναία προσπάθεια που έκανε να κρατηθεί στη ζωή, ζητώντας εσχάτως από τους διαδικτυακούς του φίλους οικονομική ενίσχυση, η οποία είχε συγκινητική ανταπόκριση.

@giwrgoszagkliverhs#τικτοκgreece#cancer#tik_tok#fouryou#fyp#hospital#τικτοκ_ελλαδα#psicologia#θεσσαλονικη#tbt#ελλαδα#κρητη#δυναμη♬ Να Σταθώ Στα Πόδια Μου - ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ & Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης

Ο 30χρονος είχε φορέσει στο παρελθόν τις φανέλες των Δόξα Παλαιοκώμης, Aρη Πρώτης, Ασπίδας Δραβήσκου, ΑΣ Εβρος Σουφλίου, ΑΟ Καβάλας, ενώ ξεκίνησε από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού.

Τι είναι το λέμφωμα Burkitt

Σύμφωνα με το mypathologyreport.ca, το λέμφωμα Burkitt είναι ένας τύπος καρκίνου που ξεκινά από εξειδικευμένα κύτταρα του ανοσοποιητικού που ονομάζονται Β κύτταρα. Χαρακτηρίζεται από μια γενετική αλλαγή που ονομάζεται μετατόπιση που περιλαμβάνει το γονίδιο MYC. Αυτή η γενετική αλλαγή επιτρέπει στα καρκινικά κύτταρα να διαιρούνται και να δημιουργούν νέα καρκινικά κύτταρα πολύ γρήγορα.

Πού μπορεί να εντοπιστεί

Τα μέρη του σώματος που εμπλέκονται συχνά από το λέμφωμα Burkitt περιλαμβάνουν τα οστά του προσώπου και τα μακριά οστά των χεριών και των ποδιών, τη γαστρεντερική οδό, τις γονάδες, τα νεφρά και τους μαστούς. Άλλες θέσεις, συμπεριλαμβανομένου του εγκεφάλου και του νωτιαίου μυελού μπορεί επίσης να εμπλέκονται. Τα καρκινικά κύτταρα μπορούν επίσης να βρεθούν στο αίμα. Αυτό είναι διαφορετικό από πολλούς άλλους τύπους λεμφώματος, που συχνά περιλαμβάνουν μικρά ανοσοποιητικά όργανα που ονομάζονται λεμφαδένες.

Οι γιατροί χωρίζουν τα λεμφώματα σε δύο ομάδες: λέμφωμα Hodgkin και λέμφωμα μη Hodgkin. Το λέμφωμα Burkitt είναι ένας τύπος λεμφώματος μη Hodgkin.

Ποιοι είναι οι τύποι του λεμφώματος Burkitt

Υπάρχουν τρεις κλινικοί υπότυποι του λεμφώματος Burkitt, που ονομάζονται ενδημικό, σποραδικό και σχετιζόμενο με ανοσοανεπάρκεια. Κάθε υποτύπος βρίσκεται σε διαφορετική κατάσταση.

Ενδημικός – Αυτός ο υποτύπος αναπτύσσεται σε περιοχές όπου εντοπίζεται επίσης ελονοσία και προσβάλλει κυρίως παιδιά. Σποραδικός – Αυτός ο υποτύπος βρίσκεται οπουδήποτε στον κόσμο και μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε ηλικία, αλλά πιο συχνά επηρεάζει παιδιά και νεαρούς ενήλικες. που σχετίζεται με ανοσοανεπάρκεια – Αυτός ο υποτύπος επηρεάζει κυρίως άτομα που έχουν επίσης μολυνθεί από τον ιό της ανθρώπινης ανοσοανεπάρκειας (HIV). Ορισμένες περιπτώσεις λεμφώματος Burkitt σχετίζονται με το Ιός Epstein Barr (EBV), πιο συχνά στην ενδημική παραλλαγή.

Πώς κάνουν οι παθολόγοι τη διάγνωση του λεμφώματος Burkitt

Η διάγνωση του λεμφώματος Burkitt γίνεται συνήθως αφού αφαιρεθεί ένα μικρό κομμάτι ιστού σε μια διαδικασία που ονομάζεται βιοψία. Στη συνέχεια, ο ιστός αποστέλλεται στον παθολόγο σας, ο οποίος τον εξετάζει στο μικροσκόπιο. Τα κύτταρα του λεμφώματος Burkitt διαιρούνται για να δημιουργήσουν γρήγορα νέα καρκινικά κύτταρα. Για το λόγο αυτό, ο όγκος μπορεί να είναι αρκετά μεγάλος τη στιγμή της διάγνωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ«Greek mafia»- Νέος Κόσμος: Τι λέγεται για το συμβόλαιο θανάτου στον «Ζαμπόν»«Το Σύνταγμα δεν απαγορεύει τον γάμο των ομόφυλων»: Η καθηγήτρια του ΑΠΘ που συνέταξε το νόμοΘεσσαλονίκη: Νέες αποκαλύψεις για τη δολοφονία της εγκύου- Τι λέγεται για τη σχέση της με τον 39χρονο

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γιώργος Ζαγκλιβέρης, Πέθανε, 30χρονος, Burkitt,giorgos zagkliveris, pethane, 30chronos, Burkitt