Γρίπη στο κατακαλόκαιρο; Κι όμως συμβαίνει - Ας μάθουμε τα πάντα γύρω από αυτό

Σε περίπτωση που χρειαστούμε αντιιικά φάρμακα, ειδικά για την αντιμετώπιση της γρίπης, θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι αυτά, λειτουργούν καλύτερα όταν λαμβάνονται έγκαιρα.

Η γνωστή - και καθόλου αγαπημένη μας - γρίπη έχει τη δική της εποχή. Επομένως, είναι λογικό συμπτώματα όπως ο πυρετός, ο βήχας, ο πονόλαιμος και η ρινική καταρροή να μας προκαλέσουν σύγχυση μέσα στο κατακαλόκαιρο;

Κι όμως γίνεται. Και σε πρώτη φάση, θα πρέπει να εξετάσουμε το ενδεχόμενο της COVID-19. Κι αφού βεβαιωθούμε ότι τα συνήθη συμπτώματα γρίπης δεν σχετίζονται με τον κορονοϊό, δεν έχουμε παρά να διαβάσουμε

όλα όσα θέλουν οι ειδικοί να γνωρίζουμε.

Μπορούμε να κολλήσουμε γρίπη το καλοκαίρι;

Η σύντομη απάντηση είναι ναι.  Η γρίπη την άνοιξη και το καλοκαίρι είναι λιγότερο συχνή από ό,τι κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου και του χειμώνα. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι πιθανότητες είναι μηδενικές, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Και πώς θα αντιμετωπίσουμε την καλοκαιρινή γρίπη;

Ακριβώς όπως αντιμετωπίζουμε τη γρίπη οποιαδήποτε άλλη εποχή του χρόνου: Με ξεκούραση, καλή ενυδάτωση και φάρμακα για την ανακούφιση των συμπτωμάτων όπως ο πυρετός και οι πόνοι στο σώμα.

Φυσικά, το καλύτερο είναι να συμβουλευτούμε και έναν πάροχο υγειονομικής περίθαλψης, για την πρόληψη πιθανών συν-λοιμώξεων από εποχικούς ιούς, καθώς και για τον καθορισμό της καταλληλότερης θεραπείας.

Ένας extra λόγος για να πάμε στον γιατρό

Σε περίπτωση που χρειαστούμε αντιιικά φάρμακα, ειδικά για την αντιμετώπιση της γρίπης, θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι αυτά, λειτουργούν καλύτερα όταν λαμβάνονται έγκαιρα. Ιδανικά, θα πρέπει να τα παίρνουμε το πολύ δύο ημέρες μετά την έναρξη των συμπτωμάτων της γρίπης.

Και αμέσως μετά την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων θα πρέπει να περιορίσουμε την επαφή μας με άλλα άτομα για όσο το δυνατόν περισσότερο, προκειμένου να αποτρέψουμε την περαιτέρω εξάπλωση της γρίπης. Συγκεκριμένα, θα πρέπει να κλείσουμε στο σπίτι τουλάχιστον ένα 24ωρο απύρετοι και χωρίς βήχα ή καταρροή.

Και όσον αφορά την πρόληψη της γρίπης, του COVID-19, του κρυολογήματος και άλλων ασθενειών;

οι ειδικοί στον τομέα της υγείας σημειώνουν ότι συνήθειες όπως το τακτικό πλύσιμο των χεριών, το κάλυμμα της μύτης και του στόματος με χαρτομάντιλο όταν βήχουμε ή φταρνιζόμαστε και άλλες καλές πρακτικές υγιεινής υπόσχονται να μειώσουν σημαντικά τον κίνδυνο προσβολής και εξάπλωσης ασθενειών. 

Related...Αποτελεσματικές συμβουλές για να εξαφανίσουμε έναν επίμονο βήχα - είτε από Covid είτε όχιΠόσο καιρό κρατά τυπικά ένα κρυολόγημα και πότε πρέπει να δούμε γιατρόΕγκαυμα από τον ήλιο: Δύο βασικά σημάδια ότι χρειάζεται να επισκεφτούμε γιατρό
Keywords
Τυχαία Θέματα
Γρίπη, - Ας,gripi, - as