Η Μπάνα, το κοριτσάκι που περιέγραφε μέσω Twitter την κόλαση του πολέμου, κατάφερε να φύγει από το Χαλέπι

Το κοριτσάκι από τη Συρία, η Μπάνα αλ Άμπεντ, που έγινε γνωστή για τα μηνύματά της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτυωσης Twitter, με τα οποία περιέγραφε την καθημερινή κόλαση που βίωνε στο Χαλέπι στη Συρία, κατάφερε να φύγει από την πόλη μαζί με την οικογένειά της στο πλαίσιο της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός, έγινε σήμερα γνωστό από μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Η τουρκική μη κυβερνητική οργάνωση IHH ανέφερε στον λογαριασμό της στο Twitter
ότι η Μπάνα αλ Άμπεντ, ηλικίας 7 ετών, «απομακρύνθηκε σήμερα το πρωί από το Χαλέπι μαζί με την οικογένειά της», ενώ δημοσίευσε μια φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται το κοριτσάκι, που φορά μαντίλα στο κεφάλι του, με έναν από τους εργαζόμενούς της.

Hoşgeldin @AlabedBana pic.twitter.com/QgVTqVhf3W

— Burak Karacaoglu (@mburakkrcglu) December 19, 2016

«Βρισκόταν μεταξύ των ανθρώπων της πρώτης ομάδας που απομακρύνθηκε σήμερα το πρωί και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην περιοχή Ρασίντιν» στην επαρχία του Χαλεπιού, διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος τύπου του IHH.
Από την πλευρά του ο Άχμαντ Ταρακτζί, επικεφαλής της μη κυβερνητικής οργάνωσης Syrian American Medical Society (SAMS), γνωστοποίησε στο Twitter, αναρτώντας και τη σχετική φωτογραφία, ότι το παιδί αποχώρησε από την πόλη και έφθασε «μαζί με πολλά άλλα παιδιά» στην επαρχία του Χαλεπιού.

Από τον Σεπτέμβριο η Μπάνα αλ Άμπεντ (@AlabedBana) έστελνε μηνύματα στο Twitter μαζί με τη μητέρα της όπου περιέγραφε τη ζωή στο Χαλέπι που βρισκόταν υπό πολιορκία και στο στόχαστρο σφοδρών βομβαρδισμών από την πολεμική αεροπορία της Συρίας με τη συνδρομή της Ρωσίας. Τον λογαριασμό της τον ακολουθούσαν τουλάχιστον 323.000 άνθρωποι.

@AlabedBana and her mother make an somber, urgent plea to Michelle Obama @FLOTUS to help them make it safely out of east #Aleppo. pic.twitter.com/GlTd7O4ONQ

— Richard Engel (@RichardEngel) December 16, 2016

Σε ένα από τα τελευταία της tweet, την Κυριακή, εκλιπαρούσε τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου να διασφαλίσουν ότι η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός που επιτεύχθηκε θα εφαρμοστεί προκειμένου οι κάτοικοι των ανταρτοκρατούμενων συνοικιών να μπορέσουν να αποχωρήσουν.
«Είμαστε τόσο κουρασμένοι» έγραψε η Μπάνα.

Dear @MevlutCavusoglu &@rt_erdogan please please please make this ceasefire work &get us out now. We are so tired. - Fatemah #Aleppo

— Bana Alabed (@AlabedBana) December 18, 2016

Ο Τσαβούσογλου της απάντησε στο Twitter, διαβεβαιώνοντας ότι «οι δυσκολίες στο πεδίο δεν θα μας αποθαρρύνουν».
«Να είσαι σίγουρη ότι κάνουμε τα πάντα για να σε βγάλουμε, εσένα και χιλιάδες άλλους, (και να μεταφερθείτε) προς μια ασφαλή περιοχή».

Difficulties on the ground won't deter us sister. Rest assured that we are doing all to get you and thousands of others to safety. https://t.co/YUnC4CAWgR

— Mevlüt Çavuşoğlu (@MevlutCavusoglu) December 18, 2016

Μιλώντας τη Δευτέρα, στο NBC News η 26χρονη μητέρα της Μπάνα αλ Άμπεντ, Φατεμάχ, είπε: «Στα αλήθεια αυτή τη στιγμή επικρατούν μέσα μου δύο συναισθήματα... λύπη και χαρά. Νιώθω ότι τα παιδιά μου βρίσκονται πλέον σε ένα πιο ασφαλές μέρος αλλά δεν γνωρίζουμε για πόσο ακόμα θα παραμείνουμε ασφαλείς και δεν ξέρω πού θα πα΄με μετά».

Εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους νιώθει δυστυχισμένη είπε: «Νιώθω ότι άφησα την ψυχή μου πίσω στο Χαλέπι, στο σπίτι μου. Το Χαλέπι είναι τα πάντα για μένα... το αγαπώ και έμαθα και τα παιδιά μου να το αγαπούν και τους έλεγα ότι θα μέναμε εκεί μέχρι την τελευταία μας πνοή. Μιλώντας για την κόρη της σημείωσε: «Είναι ιδιαίτερα λυπημένη επειδή άφησε πίσω το σπίτι της, το σχολείο της, τον κήπο της - ακομή κι αν όλα αυτά βομβαρδίστηκαν.

Απαντώντας σε όσους κατηγόρησαν εκείνη και την κόρη της για προπαγανδίστριες των τρομοκρατών είπε: «Λένε ό,τι θέλουν να πουν αλλά εμείς είμαστε πραγματικοί άνθρωποι. Δείξαμε στον κόσμο τι συμβαίνει με τον πόλεμό τους και μιλήσαμε μέσω Twitter».

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα