Η Γαλλία έκανε υποχρεωτική την χρήση μάσκας, αλλά εξακολουθεί να απαγορεύει την μπούρκα

Η Γαλλία υποχρεώνει την χρήση μάσκας για όλους τους πολίτες κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού . Αλλά αυτό δεν αλλάζει την αμφιλεγόμενη απαγόρευση της κάλυψης προσώπων που διατάζει το Ισλάμ.

Η γαλλική κυβέρνηση επιβεβαίωσε ότι η απαγόρευση της μπούρκας, του χιτζάμπ και του νικάμπ θα παραμείνουν σε ισχύ, ακόμη και μετά την υποχρεωτική χρήση της μάσκας, που είναι σε ισχύ

από την Δευτέρα. Όσο δηλαδή οι Γάλλοι πολίτες θα καλύπτουν τα πρόσωπά τους λόγω πανδημίας, οι γυναίκες μουσουλμάνες θα τιμωρούνται αν φορούν τα πέπλα των ισλαμικών παραδόσεων.

«Μπορεί η ισλαμοφοβία να γίνει πιο ξεκάθαρη»; Ο εκτελεστικός διευθυντής της Human Rights Watch, της ΜΚΟ για τα ανθρώπονα δικαιώματα, Κένεθ Ροθ, δήλωσε στο Twitter. «Η γαλλική κυβέρνηση κάνει υποχρεωτική την χρήση μάσκας, αλλά εξακολουθεί να απαγορεύει την μπούρκα».

Can the Islamophobia be any more transparent? The French government mandates masks but still bans the burqua. https://t.co/U0HZa7vjdopic.twitter.com/sY9AbphEic

— Kenneth Roth (@KenRoth) May 11, 2020

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας επιβεβαίωσε ότι παραμένουν σε ισχύ οι σχετικές απαγορεύσεις και ότι οι γυναίκες που φορούν αυτά τα καλύμματα σε δημόσια θέα θα τιμωρηθούν με το πρόστιμο που προβλέπεται για παραβάσεις δεύτερης κατηγορίας. Το πρόστιμο αγγίζει τα 150 ευρώ.

Η Γαλλία ανέφερε περισσότερες από 177.000 περιπτώσεις κοροναϊού και 26.300 θανάτους τη Δευτέρα το απόγευμα - το τέταρτο υψηλότερο ποσοστό στην Ευρώπη, σύμφωνα με στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins .

Η Γαλλία το 2004 απαγόρευσε τις μαντίλες στα δημόσια σχολεία, με την αιτιολογία ότι τα κρατικά ιδρύματα υποτίθεται ότι είναι θρησκευτικά ουδέτερα. Το 2010, τις απαγόρευσε γενικά, χαρακτηρίζοντας τη νομοθεσία ως κίνητρο για την προώθηση της ανοιχτής και ισότιμης αλληλεπίδρασης στην κοινωνία.

Ήταν το πρώτο ευρωπαϊκό έθνος που πέρασε αυτή την απαγόρευση. Πέντε άλλοι - Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Δανία και Ολλανδία - ακολούθησαν ολικές ή μερικές απαγορεύσεις.

Η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών το 2018 δήλωσε ότι τέτοιες απαγορεύσεις μπορεί να συμβάλλουν στην περιθωριοποίηση των εν λόγω γυναικών.

Πηγή: CBS News

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ: Επέζησε της ισπανικής γρίπης και τώρα έχει κορονοϊό H Αφρική λανσάρει το χτένισμα του κορονοϊού Ποιες χώρες έχουν πλέον τον μεγαλύτερο αριθμό νέων κρουσμάτων (και τι δείχνουν οι αλλαγές)
Keywords
Τυχαία Θέματα