Η ιστορία πίσω από 8 διάσημες φωτογραφίες σε ένα βίντεο πέντε λεπτών

Βρέθηκαν στο σωστό σημείο την κατάλληλη στιγμή. Μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου πήραν την απόφαση να εστιάσουν με το φακό τους και πατώντας το κουμπίτα καρέ τους έγραψαν τη δική τους ιστορία.

Αναγνωρίσιμες φωτογραφίες από ανθρώπους που ανήκουν σε διαφορετικές γενιές. Σε διαφορετικά μέρη του κόσμου. Στιγμές δυνατές. Έντονα συναισθήματα. Λήψεις που κρύβουν τη δική τους ιστορία. Διαβάστε την ιστορία τους και δείτε το βίντεο που επιμελήθηκε το therichest.

"To φιλί του ναύτη"

Ο ναύτης φιλά με πάθος μία νοσοκόμα στην Times
Square στη Νέα Υόρκη στο τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, σε μία φωτογραφία που έγραψε τη δική της ιστορία.

Ο φωτογράφος του LIFE, Alfred Eisenstaedt, που τράβηξε τη συγκεκριμένη φωτογραφία στις 14 Αυγούστου του 1945 ποτέ δεν ρώτησε τα ονόματα των δύο νέων, των οποίων η ασπρόμαυρη φωτογραφία έγινε το εξώφυλλο του περιοδικού στις 27 Αυγούστου. Τότε όλοι ξεκίνησαν να αναζητούν την ταυτότητα του ζευγαριού.

Στο τέλος της δεκαετίας του '70 η νοσοκόμα Edith Shain έγραψε στον φωτογράφο Eisenstaedt λέγοντάς του ότι αυτή είναι η γυναίκα της φωτογραφίας, που έκανε βόλτα στην Times Square μετά τη βάρδιά της στο Doctor's Hospital της Νέας Υόρκης.

"Η ηρωική φωτογραφία της Ιβοζίμα"

Η ιστορία της είναι λίγο πολύ γνωστή. Παρουσιάζει έξι Αμερικανούς πεζοναύτες να υψώνουν την αστερόεσσα στην Ιβοζίμα στις 24 Φεβρουαρίου 1945.Η φωτογραφία δεν αφορά την αυθεντική ανύψωση της πρώτης σημαίας αλλά την αντικατάστασή της με μια δεύτερη, δίνει όμως την εντύπωση ότι οι στρατιώτες είναι αφοσιωμένοι στην απόλυτη αποστολή λες και η ύψωση της σημαίας είναι το τελευταίο πράγμα που έχουν αποφασίσει να κάνουν πριν από τον θάνατο.

"Τέσσερα παιδιά προς πώληση"

Συμβολική φωτογραφία καθώς δείχνει τις θυσίες που κάμουν οι φτωχοί ώστε να επιβιώσουν. Η μητέρα των παιδειών αποφασίζει να βγει μαζί τους στο δρόμο τοποθετώντας δίπλα τους μια πινακίδα “για πώληση” καθώς δεν έχει τη δυνατότητα να τα ταΐσει.

"Η πιο όμορφη αυτοκτονία"

Την πρώτη Μαΐου του 1947 η νεαρή Evelyn McHale έπεσε στο κενό από τον 86ο όροφο του Empire State Building και προσγειώθηκε σε μια λιμουζίνα των Ηνωμένων Εθνών . Την φωτογραφία τράβηξε ο Robert Wiles που εκείνη την εποχή ήταν φοιτητής φωτογραφίας . Η φωτογραφία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό LIFE στις 12 Μαΐου 1947 και συχνά αναφέρεται με τον τίτλο "Η πιο όμορφη αυτοκτονία"

"Η αυτοπυρπόληση του μοναχού"

Ο φωτογράφος Malcolm Browne κέρδισε το Παγκόσμιο Βραβείο Ειδησεογραφικής Φωτογραφίας το 1963 για τη φωτογραφία αυτή.Ο Thich Quang Duc, γεννημένος το 1897, ήταν ένας βιετναμέζικος βουδιστής μοναχός (επίσης αποκαλούμενος Bonzo) που ταξίδεψε πολύ σε όλο τον κόσμο μέχρι το θάνατο του, σε έναν δρόμο της Saigon, στις 11 Ιουνίου του 1963.Η πράξη διαμαρτυρίας του, που επαναλήφθηκε από άλλους μοναχούς, έγινε γνωστή, επειδή πιστοποιήθηκε από τον David Halberstam. Ενώ το σώμα του καιγότανε, ο μοναχός έμεινε ακίνητος εντελώς. Δεν φώναξε, δεν έκανε ούτε έναν θόρυβο.

"Oλοκλήρωση"

Το 1960 το δημοτικό σχολείο του William Frantz στη Νέα Ορλεάνη αποφασίζει να πηγαίνουν σε αυτό μαύρα παιδιά. Το όνομα της πρώτης κοπέλας που πήγε στο σχολείο ήταν η 6χρονη Ruby Bridges.

"Τζον Λένον και Γιόκο Ονο"

Η φωτογράφιση έγινε στις 8 Δεκεμβρίου του 1980 στο διαμέρισμα του ζευγαριού απέναντι από το Central Park. H συμφωνία ήταν να δημοσιευθούν στο περιοδικό Rolling Stone. To περιοδικό ήθελε να φωτογραφηθεί μόνος του ο Λένον όμως αυτός επέμενε να είναι και η Γιόκο στη φωτογραφία ακολουθώντας τη σύλληψη της Λίμποβιτς. Ξάπλωσαν στο πάτωμα, ο Λένον κουλουριάστηκε πάνω στη Γιόκο η οποία όμως αρνήθηκε να βγάλει τα ρούχα της. Ετσι αυτή φωτογραφήθηκε με τα ολόμαυρα ρούχα της, με τον Λένον σαν έμβρυο τυλιγμένο επάνω της,να την φιλά τρυφερά στο μάγουλο.

Οταν ο Λένον είδε την Πολαρόιντ της εμβληματικής πλέον φωτογραφίας είπε "Αιχμαλωτίζει ακριβώς την ουσία της σχέσης μας". Πέντε ώρες μετά ο Τζον Λένον δολοφονήθηκε έξω από το Dakota Building, απέναντι από το Σέντραλ Πάρκ. Οταν έφτασε στο νοσοκομείο απλώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

"The Falling Man"

"The Falling Man" είναι ο τίτλος μιας φωτογραφίας που τραβήχτηκε από τον Richard Drew κατά τη διάρκεια των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 ενάντια στους Δίδυμους Πύργους του Κέντρου Παγκόσμιου Εμπορίου, στις 9:41:15 το πρωί.Στην εικόνα μπορείτε να δείτε την πτώση ενός άνδρα από έναν από τους πύργους, ο οποίος επέλεξε το άλμα στο κενό αντί του θανάτου από τη θερμότητα και τον καπνό.Η δημοσίευση της φωτογραφίας, αμέσως μετά από τις επιθέσεις, εξόργισε τμήμα της αμερικανικής κοινής γνώμης. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, τα περισσότερα από τα μέσα μαζικής επικοινωνίας να αυτολογοκριθούν, προτιμώντας να δημοσιεύουν απλώς φωτογραφίες πράξεων ηρωισμού και θυσίας.

Δείτε την ιστορία των 8 φωτογραφιών και στο πιο κάτω βίντεο:

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα