Η «ντροπιαστική» πρώτη διαγωνιζόμενη Μις Υφήλιος του Πακιστάν

Ο γερουσιαστής Μάστακ Άχμεντ του κόμματος Jamaat-e-Islami το χαρακτήρισε «ντροπιαστικό». Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός του Πακιστάν Άνγουαρ Ουλ- Χακ Κακάρ διέταξε ακόμη και έρευνα. Η διαδικτυακή συζήτηση μεταξύ των Πακιστανών ανδρών ήταν καυστική και την πυροδότησε μια γυναίκα 24 ετών.

Η Έρικα Ρόμπιν, μια χριστιανή από το Καράτσι, θα εκπροσωπήσει το βαθιά συντηρητικό Πακιστάν στα καλλιστεία ομορφιάς «Μις Υφήλιος». Η Ρόμπιν επιλέχθηκε ως «Μις Υφήλιος

Πακιστάν» μεταξύ πέντε φιναλίστ σε διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε στις Μαλδίβες.

Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από τον όμιλο Yugen Group με έδρα το Ντουμπάι, ο οποίος κατέχει επίσης τα δικαιώματα δικαιόχρησης των διαγωνισμών «Μις Υφήλιος Μπαχρέιν» και «Μις Υφήλιος Αίγυπτος». Είπε ότι ο διαγωνισμός «Μις Υφήλιος Πακιστάν» είχε λάβει έναν «συντριπτικό» αριθμό αιτήσεων και ο τελικός αναμένεται να διεξαχθεί στο Ελ Σαλβαδόρ τον Νοέμβριο του 2023.

Pakistan Has a Serious Candidate for Miss Universe—But There Is a Problem: She is a Christian https://t.co/CAc4SuJe5O Muslim radicals and the government itself may prevent Erica Robin, who won Miss Pakistan Universe, to compete in November’s Global Miss Universe.

— BitterWinterMagazine (@BitterWinterMag) October 4, 2023

Oι αντιδράσεις«Νιώθω υπέροχα που εκπροσωπώ το Πακιστάν. Αλλά δεν καταλαβαίνω από πού προέρχονται οι αντιδράσεις. Νομίζω ότι είναι αυτή η ιδέα ότι θα παρελάσω με μαγιό σε ένα δωμάτιο γεμάτο άνδρες», δήλωσε η Ρόμπιν στο BBC.Όσοι επικρίνουν την υποψηφιότητά της λένε ότι εκπροσωπεί μια χώρα που δεν θέλει να εκπροσωπείται, ιδίως επειδή τα καλλιστεία ομορφιάς είναι σπάνια στο Πακιστάν όπου υπάρχει μουσουλμανική πλειοψηφία.Ο διαγωνισμός Miss Pakistan World, ένας διαγωνισμός για γυναίκες πακιστανικής καταγωγής από όλο τον κόσμο, είναι ίσως ο πιο γνωστός. Πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στο Τορόντο το 2002, αλλά μεταφέρθηκε στη Λαχόρη το 2020. View this post on Instagram

A post shared by Official Miss Universe Pakistan (@missuniversepakistan)

Στην 72χρονη ιστορία του διαγωνισμού, το Πακιστάν δεν έχει προτείνει ποτέ εκπρόσωπο για τη Μις Υφήλιος.Η Ρόμπιν υπενθύμισε ότι κατά τη διάρκεια του δεύτερου γύρου επιλογής των καλλιστείων που έγινε μέσω Ζουμ, της ζητήθηκε να αναφέρει ένα πράγμα που ήθελε να κάνει για τη χώρα της. «Και απάντησα, θα ήθελα να αλλάξω αυτή τη νοοτροπία ότι το Πακιστάν είναι μια οπισθοδρομικη χώρα».Αυτό μπορεί να είναι δύσκολο, δεδομένων ορισμένων από τις εχθρικές αντιδράσεις για την υποψηφιότητά της.Από το ροκ εν ρολ στην Ισλαμική Δημοκρατία

«Είμαστε ένα έθνος πολλών αντιφάσεων και οι γυναίκες και οι περιθωριοποιημένοι μας πυροδοτούν περισσότερο», δήλωσε στο BBC ο συγγραφέας και σχολιαστής Ραφέι Μεχμούντ, με έδρα το Καράτσι.

«Το Πακιστάν είναι σε γενικές γραμμές ένα αυταρχικό κράτος και αυτό αντανακλάται στις σκληρές πατριαρχικές αξίες που επιτρέπει τόσο θεσμικά όσο και κοινωνικά. Η Έρικα Ρόμπιν και η αστυνόμευση που αντιμετώπισε είναι η προέκταση αυτού του γεγονότος», πρόσθεσε.

Υπάρχει όμως μια ιστορία ενός Πακιστάν που κάποτε ήταν πολύ πιο φιλελεύθερο.

A couple swings into action at a New Year’s party at a nightclub at Karachi’s Hotel Metropole (1957).#OldPakistan#PuranaPakistan#Pakistanpic.twitter.com/pJnxkpGnZt

— Dr-Asif Sohrab (@drasifsohrab) May 23, 2018Σε αντίτυπα της εφημερίδας Dawn από τη δεκαετία του 1950 έως τα τέλη της δεκαετίας του 1970 υπάρχουν διαφημίσεις καμπαρέ και ξένων χορευτριών της κοιλιάς που έδιναν παραστάσεις σε κλαμπ στο κέντρο του Καράτσι. Σε αυτά τα νυχτερινά κέντρα σύχναζαν ακτιβιστές, διπλωμάτες, πολιτικοί, αεροσυνοδοί και νέοι.

Το ιστορικό Metropole Hotel στο Καράτσι ήταν επίσης αγαπημένο σημείο για παραστάσεις τραγουδιού και τζαζ.Το 1973, όμως, το κοινοβούλιο του Πακιστάν δημιούργησε ένα σύνταγμα που όρισε το πολίτευμα της χώρας σε Ισλαμική Δημοκρατία και το Ισλάμ ως κρατική θρησκεία.

Τέσσερα χρόνια αργότερα, ο στρατιωτικός ηγέτης Ζία Ουλ- Χακ ανέτρεψε την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ζούλφικαρ Άλι Μπούτο. Αυτό που ακολούθησε την επόμενη δεκαετία έχει χαρακτηριστεί ως «δρακόντεια φάση» από ακτιβιστές και δικηγόρους, καθώς ο ισλαμικός νόμος επιβλήθηκε και η πακιστανική κοινωνία άλλαξε δραστικά.

Before the extremism took over Pakistan was a proper country.

Disco at Hotel Metropole Karachi in late 60's pic.twitter.com/2SnAuMfPQ5

— Qasim (@promax1811) August 18, 2022Μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1980, ο στρατηγός Ζία είχε επαναφέρει ακόμη και το δημόσιο μαστίγωμα για να δείξει τη δέσμευσή του στον ισλαμικό νόμο.Σήμερα, τα νυχτερινά κέντρα και τα μπαρ έχουν εξαφανιστεί προ πολλού, και το Metropole Hotel στέκεται εγκαταλελειμμένο και μοιάζει περισσότερο σαν να κινδυνεύει να καταρρεύσει.Αλλά η λαχτάρα για ένα πιο ελεύθερο, πιο ανεκτικό Πακιστάν δεν έχει εξαφανιστεί, και η Ρόμπιν είναι μία από εκείνους που πιέζουν τα όρια του τι είναι αποδεκτό και τι όχι. Η απόφοιτος του St Patrick’s High School και του Government College of Commerce and Economics, είναι ανένδοτη στο ότι δεν έχει κάνει τίποτα κακό.«Δεν παραβιάζω κανέναν νόμο εκπροσωπώντας το Πακιστάν σε έναν παγκόσμιο διαγωνισμό. Κάνω ό,τι μπορώ για να εξαλείψω τα όποια στερεότυπα σχετικά με αυτό», δήλωσε.(Πηγή: BBC)Related...Γιατί Ισραήλ και Παλαιστίνη είναι ορκισμένοι εχθροί - Πώς ξεκίνησαν όλαΑκρίβεια: «Μόνιμη μείωση τιμής» με ειδική σήμανση - Τρία νέα μέτραΑυτό το ρόφημα απογειώνει τη σεξουαλική ζωή σύμφωνα με ειδικό
Keywords
Τυχαία Θέματα
Μις Υφήλιος, Πακιστάν,mis yfilios, pakistan