Η Ρωσία εισβάλλει στη Νορβηγία (σε τηλεοπτική σειρά που προκαλεί αντιδράσεις)

Την αντίδραση της Ρωσίας έχει προκαλέσει τηλεοπτική μίνι σειρά ονόματι «Okkupert» (Υπό Κατοχή), η οποία πρόκειται να προβληθεί στην νορβηγική τηλεόραση τον Σεπτέμβριο και απεικονίζει μια εισβολή στη Νορβηγία από τον ρωσικό στρατό, με την έγκριση της διεθνούς κοινότητας.

Σύμφωνα με το σενάριο της σειράς,η Ρωσία επεμβαίνει αφού ένα ριζοσπαστικό οικολογικό κόμμα αναλαμβάνει την εξουσία και παύει την παραγωγή πετρελαίου
και φυσικού αερίου.

Πρόσφατα προβλήθηκε στην τηλεόραση σχετικό τρέιλερ και η προβολή στο TV2 αναμένεται να αρχίσει στις 27 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με το Thelocal.no, ο Αντρέι Κουλίκοφ, εκπρόσωπος Τύπου της ρωσικής πρεσβείας στο Όσλο, χαρακτήρισε ατυχές το ότι η Ρωσία απεικονίζεται ως ο επιτιθέμενος, και μάλιστα στην 70ή επέτειο της νίκης στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η σειρά, που κόστισε 90 εκατομμύρια κρόνερ (11 εκατ. δολάρια) έχει πωληθεί ήδη στη Βρετανία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, τη Σουηδία, τη Δανία, τη Φινλανδία, την Ισλανδία και άλλες χώρες.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα