Η συναρπαστική ζωή των "Tσιγγάνων" της θάλασσας ( NSFW )

Η φυλή των Μοκέν στη Νοτιοανατολική Ασία είναι γνωστοί και ως “Τσιγγάνοι της Θάλασσας", επειδή η ζωή τους περιστρέφεται γύρω από τον ωκεανό.

Το πιο πάνω ντοκιμαντέρ μας δίνει μια γεύση από τη ζωή τους και τιτλοφορείται ως I Met My Husband in the Middle of the Sea, (γνώρισα τον άντρα μου στη μέση της θάλασσας).

Γυρίστηκε από Olivia Wyatt για την Jungles in Paris και περιέχει λίγο γυμνό. Για να δείτε όλη την ιστορία επισκεφτείτε την ιστοσελίδα junglesinparis.com.

Τα
τελευταία χρόνια ο πληθυσμός τους έχει μειωθεί και υπολογίζεται ότι 470.000 ζουν στις Φιλιππίνες, 410.000 στην πολιτεία Sabah της Μαλαισίας και άγνωστος αριθμός αυτών στην Ινδονησία και την υπόλοιπη νοτιοανατολική Ασία.

Η φυλή περνάει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της μέσα στο νερό και βγαίνουν στην ξηρά για να πουλήσουν την αλιεία τους και για να θάψουν τους νεκρούς τους με το παραδοσιακό τελετουργικό τους.

Όταν έχουν καλή ψαριά κάνουν προσφορά ευχαριστίας στον Omboh Dilaut, τον θεό της θάλασσας στον οποίο πιστεύουν.Ο παραδοσιακός χορός τους λέγεται Pangigal και τον χορεύουν σε γαμήλιες τελετές, στις κοινότητες των ιθαγενών στις Φιλιππίνες και στην Μαλαισία. Ο μεγαλύτερος οικισμός τους, η πόλη τους, βρίσκεται στο νησί Pulau Gaya, της Μαλαισίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα