Ινδονησία: Δημοπρατείται ομάδα νησιών στο «Κοραλλιογενές Τρίγωνο»

.

Μια ομάδα νησιών στην Ινδονησία, γνωστή ως Widi Reserve, πρόκειται να βγει σε δημοπρασία και η επικείμενη πώλησή του δεν έχει προηγούμενο στην Ασία.

Πρόκειται για περισσότερα από 100 νησιά στο «Κοραλλιογενές Τρίγωνο» της ανατολικής Ινδονησίας που εκτείνονται σε περιοχή 10.000 εκταρίων, περίπου όσο και τα Μπόρα Μπόρα, αναφέρει το CNN.

Η νομοθεσία της Ινδονησίας δεν επιτρέπει σε ξένους να αγοράζουν επίσημα νησιά στη χώρα, για το Widi Reserve

ωστόσο υπάρχει ειδική δικλείδα που παρακάμπτει το νόμο.

Οι νέοι ιδιοκτήτες θα έχουν τη δυνατότητα να διαμορφώσουν τα νησιά κατά το δοκούν, αλλά εάν νιώσουν ότι χρειάζονται βοήθεια τότε ο οίκος δημοπρασιών Sotheby’s, που έχει αναλάβει την πώληση, παρέχει συμβουλευτική και διακεκριμένους επαγγελματίες. 

.

Ο Τσάρλι Σμιθ, εκτελεστικός αντιπρόεδρος για την Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική του οίκου, εκτίμησε πως οι προσφορές θα είναι αξιόλογες. 
«Κάθε δισεκατομμυριούχος μπορεί να κατέχει ένα ιδιωτικό νησί, αλλά μόνο ένας μπορεί να αποκτήσει αυτή την αποκλειστική ευκαιρία που εκτείνεται σε 100 και πλέον νησιά». 

.

Η δημοπρασία θα είναι ανοιχτή από τις 8 Δεκεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου. Δεν έχει οριστεί τιμή, αλλά οι επίδοξοι αγοραστές θα πρέπει να καταβάλουν μία προκαταβολή 100.000 δολαρίων για να αποδείξουν ότι συμμετέχουν σοβαρά στη διαδικασία. 

Τα τελευταία χρόνια, οι αγορές ιδιωτικών νήσων «ανθίζουν». Σταρ όπως οι Σακίρα και ο Λεοντάρντο ντι Κάπριο έχουν τους προσωπικούς τους «παραδείσους».

.

Ορισμένα νησιά, ωστόσο, είναι φθηνά.

Όπως εξήγησε στο CNN η Στέσι Φίσερ Ροσονθάλ, πρόεδρος της  ταξιδιωτικής εταιρείας Fischer Travel Enterprises, το κόστος συντήρησης και υποδομής είναι αυτό που πραγματικά κάνει την ιδιοκτησία ενός νησιού ακριβή.

Πολλά νησιά δεν έχουν δομές και ορισμένοι ιδιοκτήτες όχι μόνο πρέπει να χτίσουν σπίτια, αλλά να τοποθετήσουν υδραυλικά, ηλεκτρικό και άλλες υποδομές, αν θέλουν να ζήσουν εκεί.

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕΤο νησί των φασιανών: Ένα μικρό κομμάτι γης που αλλάζει εθνικότητα κάθε έξι μήνεςΗ ανατριχιαστική ιστορία του «στοιχειωμένου» νησιού με τις κούκλες στο Μεξικό (βίντεο)Πονοκέφαλος για επιστήμονες η εύρεση «πιθανού πέους» φάλαινας στις ακτές της Αυστραλίας
Keywords
Τυχαία Θέματα