ΗΠΑ: Ένας νεκρός από επίθεση ενόπλου στο πανεπιστήμιο Delta State

Ένας καθηγητής πανεπιστημίου έχασε τη ζωή του από επίθεση ενόπλου στο πανεπιστήμιο Delta State στο Κλίβελαντ του Μισισίπι, σύμφωνα με αξιωματούχους, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι του πανεπιστημίου.

Το θύμα ήταν ο καθηγητής ιστορίας Ήθαν Σχμιντ ο οποίος σκοτώθηκε μέσα στο γραφείο του. Η Αστυνομία του Κλίβελαντ επιβεβαίωσε το γεγονός και εκτιμάται ότι πλέον ο δράστης δεν είναι στην πανεπιστημιούπολη.

Ένας φοιτητής κατέγραψε το περιστατικό στην πανεπιστημιούπολη σε βίντεο, ενώ αξιωματικοί της Αστυνομίας οδήγησαν τους μαθητές έξω από τα κτίρια με τα χέρια υψωμένα
πάνω από τα κεφάλια τους.

Ο Νόγιαχ Τζόινερ ένας καινούργιος σπουδαστής, ανέφερε στην Business Journal του Μισισίπι ότι κατέφυγε στο μπάνιο ενώ βρισκόταν στην πανεπιστημιούπολη και περιέγραψε το περιστατικό ως τρομακτική εμπειρία.

«Υπήρχαν άνθρωποι που χτυπούσαν τις πόρτες για να τους ανοίξει κάποιος», δήλωσε ο Τζόινερ. «Ήταν πολύ τρομακτικό το να ακούς ανθρώπους να χτυπούν την πόρτα», συμπλήρωσε.

Τι εκτιμά η Αστυνομία

Η αστυνομία εκτιμά ότι οι πυροβολισμοί στο πανεπιστήμιο μπορεί να σχετίζεται με πυροβολισμούς που σημειώθηκαν νωρίτερα και κόστισαν τη ζωή σε μια γυναίκα. Μάλιστα ως ύποπτος για το περιστατικό αυτό είναι ο Σάνον Λαμπ ένας καθηγητής κοινωνικών επιστημών ο οποίος ήταν ερωτευμένος με την γυναίκα. Η αστυνομία εκτιμά επίσης ότι ο Λαμπ και η γυναίκα ζούσαν μαζί.

Ο Λάμπ ανέφερε την ανθρωποκτονία στην αστυνομία γύρω στις 10:20 το πρωί της Δευτέρας (ώρα Αμερικής), 20 λεπτά πριν το Delta State εξέπεμψε συναγερμό

Ο Ντον Άλαν Μίτσελ ένας άγλλος καθηγητής περιέγραψε τον Σχμιντ ως έναν καταπληκτικό οικογενειάρχη, καλό φίλο και «κύριο με όλη τη σημασία της λέξης».

Σε συνέντευξή του το 2013 στην Αμερικανική Ιστορική Ένωση ο Σχμιντ ανέφερε ότι έγινε πανεπιστημιακός προκειμένου να καταπιαστεί με το ερώτημα του τι είναι αυτό που μας κάνει ανθρώπους.

Το άρθρο μεταφράστηκε από την αμερικανική HuffPost US

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα