Επικίνδυνη κλιμάκωση μετά το λουτρό αίματος στο Γκολάν – Διπλωματικός μαραθώνιος για την αποτροπή της

Eκτόξευση ρουκέτας από το έδαφος του Λιβάνου που έπληξε γήπεδο στα υψίπεδα του Γκολάν, στοιχίζοντας τη ζωή 12 παιδιών και νέων

Το σιιτικό κίνημα του Λιβάνου Χεζμπολάχ «ξεπέρασε όλες τις κόκκινες γραμμές» μετά τη χθεσινή εκτόξευση ρουκέτας από το έδαφος του Λιβάνου που έπληξε γήπεδο στα υψίπεδα του Γκολάν, στοιχίζοντας τη ζωή 12 παιδιών και νέων, τόνισε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Ίσραελ Κατς σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

«Η σφαγή του Σαββάτου συνιστά την υπέρβαση όλων των κόκκινων γραμμών από την Χεζμπολάχ. Δεν πρόκειται για έναν στρατό που πολεμά

έναν άλλο στρατό, αλλά για μια τρομοκρατική οργάνωση που ανοίγει πυρ σκοπίμως εναντίον πολιτών», σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ.

Σε σημερινή ανακοίνωσή του το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών υπογραμμίζει επίσης ότι η Χεζμπολάχ είναι «αναμφίβολα υπεύθυνη» για το χθεσινό φονικό πλήγμα.

O Νετανιάχου που βρίκεται στις ΗΠΑ επισπεύδει την επιστροφή του και διαμηνύει πως το τίμημα θα είναι μεγάλο για την Χεζμπολάχ και αυτό που έκανε.

Η Χεζμπολάχ βρίσκεται σήμερα σε ύψιστη επιφυλακή, είπαν δύο πηγές ασφαλείας στο Ρόιτερς, καθώς κλιμακώνεται η ένταση έπειτα από την φονική επίθεση στα κατεχόμενα από το Ισραήλ υψίπεδα του Γκολάν με 12 νεκρούς για την οποία το Ισραήλ κατηγορεί την ένοπλη σιιτική οργάνωση.

Η Χεζμπολάχ αρνείται κάθε ευθύνη για την επίθεση.

Οι πηγές ασφαλείας είπαν ότι η Χεζμπολάχ απομακρύνθηκε προληπτικά από μερικές σημαντικές τοποθεσίες τόσο στον νότιο Λίβανο όσο και στην ανατολική Κοιλάδα της Μπεκάα για το ενδεχόμενο μιας πιθανής επίθεσης από το Ισραήλ.

Ήταν παιδιά!
Millar, Alma, Naji, Izil, Finis, Yazan, John, Nazem, Hazem, Fajr και Amir.
Κοιτάξτε τους στα μάτια.
Όλοι τους δολοφονήθηκαν από τη Χεζμπολλάχ. pic.twitter.com/utQx1iQYKN

Israel in Greece
Keywords
Τυχαία Θέματα