Ιταλοί ντετέκτιβ αποκαλύπτουν πώς ήταν το πρόσωπο του Χριστού όταν ήταν παιδί

Τη διάσημη «Σινδόνη του Τορίνο», η οποία υποτίθεται ότι κάλυψε το νεκρό σώμα του Χριστού, χρησιμοποίησαν Ιταλοί ντετέκτιβ, για να δημιουργήσουν μέσω υπολογιστή μια αναπαράσταση του προσώπου του όταν ήταν παιδί.

'Angelic' Face of Young #Jesus Reconstructed from Shroud of Turin http://t.co/yWGtjegj22 pic.twitter.com/3k4CIuqSDb

— Stefano Vazquez (@StefanoVP2013) April
30, 2015

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του Independent, η εικόνα δημιουργήθηκε από το αρνητικό της εικόνας. Από εκεί και πέρα, χρησιμοποιήθηκε τεχνική ψηφιακής «αντιγήρανσης» για να δημιουργηθεί η εικόνα του νεαρού Ιησού, μειώνοντας το μέγεθος του σαγονιού, ανυψώνοντας το πιγούνι και ισιώνοντας τη μύτη.

Police reveal what Jesus looked like as a young boy http://t.co/MKBdLvdFDd pic.twitter.com/h4BmwP91X7

— The Independent (@Independent) May 5, 2015

Στην ουσία πρόκειται για μια τεχνική που χρησιμοποιεί η ιταλική αστυνομία για τη δημιουργία εικόνων των προσώπων εγκληματιών – περιλαμβανομένων ηγετικών στελεχών της Μαφίας- που δραστηριοποιούνται στο οργανωμένο έγκλημα εδώ και δεκαετίες. Τέτοιες τεχνικές χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία εικόνας του προσώπου του Μπερνάρντο Προβεντσάνο, από φωτογραφία που είχε τραβηχτεί το 1959. Ο Προβεντσάνο συνελήφθη το 2006.

Η εικόνα του νεαρού Ιησού και οι μέθοδοι που χρησιμοποιήθηκαν θα αποτελέσουν το θέμα επερχόμενου προγράμματος της ιταλικής τηλεόρασης. Σε αυτή την περίπτωση, το εγχείρημα έγινε με την ευκαιρία του νέου «ostensione»- μιας σπάνιας έκθεσης της Σινδόνης στον Καθεδρικό του Τορίνο.

Η Σινδόνη φαίνεται να παρουσιάζει το εμπρόσθιο και το οπίσθιο μέρος ενός γενειοφόρου άνδρα με μακριά μαλλιά, που φέρει τραύματα τα οποία παραπέμπουν σε σταύρωση- συν μια ουλή στο πλευρό, που παραπέμπει στο τραύμα που επέφερε η «Λόγχη του Πεπρωμένου», ένα άλλο από τα θρυλικά ιερά αντικείμενα του Χριστιανισμού.

Η Σινδόνη θα εκτίθεται για δύο μήνες, και αναμένονται εκατομμύρια επισκέπτες. Ο Πάπας Φραγκίσκος αναμένεται να επισκεφθεί το έκθεμα και να προσευχηθεί στις 21 Ιουνίου.

Σημειώνεται ότι τεστ με χρονολόγηση άνθρακα που έγιναν το 1998 αμφισβητούν την αυθεντικότητα της Σινδόνης, με τους ερευνητές να υποστηρίζουν ότι η εικόνα προέκυψε μεταξύ του 1260 και του 1390 – κάτι που θα σημαίνει ότι δεν είναι κάτι παραπάνω από μια μεσαιωνική «φάρσα/ απάτη». Ωστόσο, οι υπέρμαχοι υποστηρίζουν ότι έγιναν δοκιμές πάνω σε νεότερα κομμάτια της, ενώ κάποιοι κάνουν λόγο για τεστ που έδειξαν ίχνη φυτών που συναντώνται μόνο στους Αγίους Τόπους.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα