Καποδίστριας vs Μαυροκορδάτων

Δεδομένου ότι η ”Αναθεωρητική Σχολή” είναι ενισχυμένη τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, δεν προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση η κατά περίπτωση, μικρή κάθε φορά προσπάθεια, - η οποία συσσωρευμένη παράγει αποτέλεσμα - αποδόμησης της Ελληνικής Ιστορίας , ή, ο κατά τους Αναθεωρητές λεγόμενος ”Εθνικός Μύθος”.

Σε αυτή την λογική κινείται και το άρθρο του κ. Αριστείδη Χατζή, ο οποίος ήλθε για να χαρακτηρίσει ως ”εκσυγχρονιστική δικτατορία” την διακυβέρνηση Καποδίστρια.

Αρκεί η επίκληση από τον αρθρογράφο της μη-εφαρμογής του

Συντάγματος από τον Κυβερνήτη για να του αποδοθεί τέτοιος χαρακτηρισμός;

Τα Συντάγματα κατά την περίοδο της Επανάστασης 1821-29, ήταν ότι ποιό Δημοκρατικό υπήρχε εκείνη την εποχή στην Ευρώπη. Στο Β‘, αυτό της Επιδαύρου δεν επιτρεπόταν η δουλεία, δεν αναγνωρίζονταν τίτλοι ευγενείας και άλλα πολλά και πρωτόγνωρα. Ο Καποδίστριας βέβαια, ήλθε με βάση τις Εξουσιοδοτήσεις που προβλέπονται στο Γ’ σύνταγμα, της Τροιζήνας.

Για όποιον κατανοεί απλά πολιτική ιστορία, καταλαβαίνει ότι άλλες οι συνθήκες το 1822 και 1823, άλλες το 1828, όταν ο Καποδίστριας καταφθάνει στην ρημαγμένη Ελλάδα.

Αρκεί λοιπόν η κουτοπονηριά του αρθρογράφου, περί μη- εφαρμογής άρθρων του τότε Συντάγματος, ασχέτως των συνθηκών που επικρατούσαν, για να χαρακτηριστεί η διακυβέρνηση του ”εκσυγχρονιστική δικτατορία”;;

Η απάντηση έχει δοθεί -όσο και αν δεν αρέσει στον αρθρογράφο...

Εν πολλοίς, φαίνεται ″λογικό”. Οι ”Αναθεωρητές” πρώτα καθάρισαν τους ”αμόρφωτους” Καπεταναίους (αυτούς που ’κάναν τον Αγώνα δηλαδή).

Τώρα, ήλθε η σειρά του Καποδίστρια.

Πολλοί Μαυροκορδάτοι μαζεμένοι στην Επιτροπή της Γιάννας για το Αθάνατο ’21, τελικά....

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ Αποκλειστικό: Oι απόγονοι του Καποδίστρια μιλούν για τον πρώτο Κυβερνήτη της Ελλάδας Ο Καποδίστριας, το κλείσιμο των εκκλησιών και οι αντίπαλοι Φονταμενταλισμοί Άρης Σφακιανάκης: Οι Έλληνες ήθελαν έναν έλληνα Σουλτάνο, ο Καποδίστριας ήταν δημοκρατικός
Keywords
Τυχαία Θέματα