Κένυα: Διαδηλωτές εισέβαλαν και έβαλαν φωτιά στη Βουλή- Πέντε τουλάχιστον νεκροί από πυρά αστυνομικών (βίντεο)

Διαδηλωτές διασκορπίζονται καθώς η αστυνομία της Κένυας τους ψεκάζει με κανόνι νερού κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας για τις προτεινόμενες αυξήσεις φόρων σε ένα νομοσχέδιο για τα δημοσιονομικά στο κέντρο του Ναϊρόμπι, Κένυα, την Τρίτη, Ιούνιος. 25, 2024. (AP Photo/Brian Inganga)

Χιλιάδες διαδηλωτές εισήλθαν στο κοινοβούλιο της Κένυας και μέρος του κτιρίου πήρε φωτιά.

Οι βουλευτές απομακρύνθηκαν από το κτίριο από σήραγγες ενώ σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters τουλάχιστον δέκα άνθρωποι έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους από τις βίαιες συγκρούσεις με τους αστυνομικούς.

Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν σύμφωνα με τον Ιατρικό Σύλλογο της Κένυας. Δημοσιογράφοι διεθνών ΜΜΕ ανέφεραν πως είδαν τουλάχιστον 3 πτώματα έξω από τη βουλή μετά τους πυροβολισμούς των αστυνομικών. 

Η κυβέρνηση της Κένυας δεν έκανε κανένα άμεσο σχόλιο, ενώ οι υπηρεσίες διαδικτύου στη χώρα επιβραδύνθηκαν αισθητά.

Ο πρόεδρος της Κένυας, Γουίλιαμ Ρούτο, χαρακτήρισε την έφοδο στο κοινοβούλιο την Τρίτη απειλή για την εθνική ασφάλεια και υποσχέθηκε ότι τέτοιου είδους ταραχές δεν θα επαναληφθούν ”με οποιοδήποτε κόστος”.

″Τα σημερινά γεγονότα σηματοδοτούν ένα κρίσιμο σημείο καμπής για το πώς απαντάμε στις απειλές κατά της εθνικής μας ασφάλειας”, δήλωσε ο Ρούτο, χαρακτηρίζοντας τα γεγονότα ”προδοτικά”. Ο υπουργός Άμυνας της Κένυας δήλωσε ότι ο στρατός είχε αναπτυχθεί για να υποστηρίξει την αστυνομία κατά τη διάρκεια της ”έκτακτης ανάγκης ασφαλείας” και της ”παραβίασης κρίσιμων υποδομών”.

Διαδηλωτές διασκορπίζονται καθώς η αστυνομία της Κένυας τους εκτοξεύει κανόνι νερού κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας για τις προτεινόμενες αυξήσεις φόρων σε ένα νομοσχέδιο για τα δημοσιονομικά στο κέντρο του Ναϊρόμπι, Κένυα, Τρίτη 25 Ιουνίου 2024. (AP Photo/Brian Inganga)

Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters μεταδίδει ότι οι διαδηλωτές εκδιώχθηκαν από το κοινοβούλιο μέσα σε σύννεφα δακρυγόνων και υπό τον ήχο πυροβολισμών.

Η αστυνομία πυροβόλησε τους διαδηλωτές με πραγματικά πυρά στο Ναϊρόμπι καθώς χιλιάδες άτομα απαιτούν από τους βουλευτές να καταψηφίσουν τους νέους φόρους που προτείνονται σε ένα αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο για τα οικονομικά.

[

Keywords
Τυχαία Θέματα