Κιβωτός του Κόσμου: Τα 10 εκατ. ευρώ, οι δεσμεύσεις λογαριασμών και οι νέες έρευνες

Φωτογραφία αρχείου

Πακτωλό χρημάτων πίσω από την οργάνωση Κιβωτός του Κόσμου φέρνουν οι νέες εξελίξεις στην υπόθεση.

Νωρίς την Δευτέρα δεσμεύτηκαν οι λογαριασμοί του πατέρα Αντώνιου, της πρεσβυτέρας και συγγενών τους, με τις Αρχές να εξετάζουν και τη διενέργεια δεύτερης έρευνας με επίκεντρο τη φοροδιαφυγή και το ξέπλυμα χρήματος.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ήδη έχουν βρεθεί 300.000 ευρώ στους προσωπικούς τραπεζικούς λογαριασμούς, που δεσμεύτηκαν και ερευνάται η προέλευση τους, καθώς εκτιμάται πως δεν προέρχονται από τα δηλωθέντα εισοδήματά τους και

δεν δικαιολογούνται από αυτά.

Παράλληλα, όπως αναφέρει το ertnews.gr φέρεται να έχει εντοπιστεί το ποσό τουλάχιστον των 10 εκατομμυρίων ευρώ στο λογαριασμό της Οργάνωσης και μάλιστα αναμένονται απαντήσεις και από άλλα τραπεζικά ιδρύματα για τις καταθέσεις. Το ποσό αυτό προκαλεί ερωτήματα για την οικονομική διαχείριση τόσο των δωρεών όσο και των ακινήτων.

Η Οικονομική Αστυνομία έκανε και έφοδο σε συγκεκριμένα ακίνητα, σε αυτά του πατέρα Αντωνίου και της Πρεσβυτέρας, στον Κολωνό και την Ραφήνα, αναζητώντας πειστήρια για οικονομικές συναλλαγές.

Στο στόχαστρο των αρχών βρίσκονται ήδη δεκάδες ακίνητα, σε διάφορες περιοχές, όπως τη Γλυφάδα, την Άνοιξη, την Πεύκη, την Αγία Παρασκευή, από δωρεές στην Κιβωτό, η αξία των οποίων ανέρχεται σε τεράστια ποσά.

Τα στοιχεία που θα συγκεντρωθούν θα συλλέξει η Εισαγγελία Πρωτοδικών προκειμένου να εκκινήσει νέα έρευνα. Όπως μετέδωσε το OPEN από τη δομή της Κιβωτού της ΜΚΟ στον Κολωνό, οι έρευνες γίνονται σε σπίτια τα οποία βρίσκονται στο όνομα φυσικών προσώπων προκειμένου να πέσει άπλετο φως στη συγκεκριμένη υπόθεση. Επιπλέον οι αρμόδιες Αρχές προσπαθούν να προσδιορίσουν το ποσό που «σήκωσε» η πρεσβυτέρα μέσα από θυρίδες τράπεζας, ενώ στο μικροσκόπιο έχει μπει και ένα χρηματοκιβώτιο που βρήκαν στον Κολωνό.

Επιπλέον, βάζουν στο μικροσκόπιο και τις αναφορές για το διαβόητο «πράσινο κλουβί» που φέρεται να βρίσκεται εντός της δομής του Βόλου. Συγκεκριμένα η εισαγγελία του Βόλου διέταξε έρευνα και έτσι θα κληθούν να καταθέσουν πέντε παιδιά που ζουν εδώ και χρόνια στη συγκεκριμένη δομή προκειμένου να δώσουν στοιχεία για την ύπαρξη ή μη του συγκεκριμένου δωματίου.

Οι καταγγελίες για κακοποιήσεις

Η έρευνα των εισαγγελικών αρχών συνεχίστηκε με την κατάθεση ακόμα ενός πρώην εργαζόμενου σε δομές, ο οποίος φέρεται να επιβεβαίωσε κακοποιητικές συμπεριφορές.

Σε καταγγελία για ξυλοδαρμό φιλοξενούμενων παιδιών στη δομή στο Διμήνι Βόλου, προχώρησε στις 19 Αυγούστου, στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου και γυμναστής της δομής, κατονομάζοντας τον φερόμενο δράστη.

Σύμφωνα με την καταγγελία του, αναφέρει το ertnews.gr στις 7 Αυγούστου ενημερώθηκε με μήνυμα, από άλλον συνάδελφο του: «Τα παιδιά έφαγαν πάλι ξύλο από τον Π…» αναφερόταν.

Όπως υποστήριξε ο ίδιος, συνομίλησε στις 9 Αυγούστου με τα παιδιά, που του επιβεβαίωσαν πως στις 3 του ίδιου μήνα, συγκεκριμένος υπάλληλος από το περιβάλλον του πατέρα Αντωνίου, τους έδωσε χαστούκια, κλωτσιές και τους τραβούσε από τα μαλλιά.

Ο ίδιος φέρεται στις 18 Αυγούστου, να ενημέρωσε και την διοίκηση της δομής τόσο για το περιστατικό όσο και για την καταγγελία στην οποία σκόπευε να προχωρήσει, με αποτέλεσμα το απόγευμα της ίδιας μέρας να απολυθεί έπειτα από τηλεφώνημα της Υποδιευθύντριας της δομής που του ανέφερε πως «παρακινούσε συναδέλφους του να καταγγείλουν περιστατικό στις αρχές, παρότι του βεβαιώθηκε ότι θα λυνόταν εκ των έσω».

Στις 23/8/2022 υποβλήθηκε ο φάκελος με τις καταθέσεις στην εισαγγελία πρωτοδικών Βόλου και τρεις μέρες μετά, στις 26/8/2022, δόθηκε παραγγελία για διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, με εντολή να ληφθούν καταθέσεις από υπαλλήλους – παιδαγωγούς της δομής καθώς και από ανήλικα φερόμενα θύματα και εφόσον θα προέκυπταν αξιόποινες πράξεις σε βάρος ατόμων να προέβαιναν σε ανωμοτί εξηγήσεις αυτών.

Συνολικά έλαβαν οι αστυνομικοί 11 ένορκες καταθέσεις από υπαλλήλους και 5 καταθέσεις από τα συνολικά 7 παιδιά της Δομής ενώ ζητήθηκε από τους αστυνομικούς του τμήματος Πωγωνίου αλλά και από το τμήμα ασφαλείας Κολωνού, να λάβουν καταθέσεις και από τα άλλα δύο παιδιά.

Στις 25 Νοεμβρίου, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου, ζήτησε από τους αστυνομικούς του Βόλου, να κάνουν αυτοψία στη δομή και να φωτογραφήσουν το «πράσινο κλουβί» και να ληφθούν πέντε καταθέσεις από ανήλικα φιλοξενούμενα παιδιά διαφόρων ηλικιών με προϋπόθεση να μένουν στη δομή αρκετό χρονικό διάστημα.

Πηγή: dikastiko.gr

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕΗ «κιβωτός» της υποκρισίαςΤο εμπόριο του ανθρωπισμού και ο κίνδυνος του μηδενισμούΘεσσαλονίκη: Βίντεο και φωτογραφίες από την εκκένωση κατάληψης
Keywords
Τυχαία Θέματα