Λ.Δ Κονγκό: Περισσότεροι από 80 επιβάτες σκοτώθηκαν και 86 αγνοούνται στο τελευταίο δυστύχημα με σκάφος

Ο Φέλιξ Αντουάν Τσιζεκέντι Τσιλόμπο είναι ο ηγέτης της Ένωσης για τη Δημοκρατία και την Κοινωνική Πρόοδο, του παλαιότερου και μεγαλύτερου αντιπολιτευόμενου κόμματος της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό. Από τις 24 Ιανουαρίου 2019 είναι ο Πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό.

Eνα σκάφος που μετέφερε περισσότερους από 270 επιβάτες ανατράπηκε σε ποταμό κοντά στην πρωτεύουσα του Κονγκό, την Κινσάσα, μ′ αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους περισσότερα από 80 άτομα, δήλωσε την Τετάρτη ο πρόεδρος της χώρας Φέλιξ Τσισεκέντι.

Ήταν το τελευταίο θανατηφόρο ατύχημα σε σκάφος στην κεντροαφρικανική χώρα,

όπου συχνά παρατηρείται υπερφόρτωση, μεταξύ άλλων τον Φεβρουάριο, όταν δεκάδες έχασαν τη ζωή τους μετά από βύθιση υπερφορτωμένης βάρκας.

Η δήλωση που επικαλείται τον πρόεδρο Φέλιξ Τσισεκέντι αναφέρει ότι η τοπικά κατασκευασμένη βάρκα ανατράπηκε αργά τη Δευτέρα στην επαρχία Maï-Ndombe κατά μήκος του ποταμού Kwa.

Le chef de l'Etat Félix Tshisekedi s'est dit meurtri par le drame du naufrage survenu sur la rivière Kwa, à 70 kilomètres de la cité de Mushie, dans la province de Maï-Ndombe, dont le bilan provisoire fait état de plus de 80 morts.

Il adresse ses condoléances aux familles ainsi… pic.twitter.com/g8Ekilxas9

— Serge Kanyinda (@SergeKanyinda13) June 12, 2024

Το σκάφος μετέφερε 271 επιβάτες στην Κινσάσα όταν κατέρρευσε λόγω βλάβης της μηχανής, σύμφωνα με το υποστηριζόμενο από τον ΟΗΕ Radio Okapi, που επικαλείται τον Ρεν Μέικερ, τον επίτροπο υδάτων στην περιοχή Mushi όπου συνέβη το ατύχημα.

Ογδόντα έξι από τους επιβάτες αγνοούνται, ενώ 185 κατάφεραν να κολυμπήσουν στην ακτή, περίπου 70 χιλιόμετρα κοντά στην πλησιέστερη πόλη Μούσι, δήλωσε ο Μέικερ.

Είπε ότι το σκάφος προσέκρουσε στην άκρη της όχθης του ποταμού και διαλύθηκε.

Οι αξιωματούχοι του Κονγκό έχουν συχνά προειδοποιήσει κατά της υπερφόρτωσης και έχουν υποσχεθεί να τιμωρήσουν όσους παραβιάζουν τα μέτρα ασφαλείας για τις θαλάσσιες μεταφορές. Αλλά στις απομακρυσμένες περιοχές από όπου προέρχονται οι περισσότεροι επιβάτες, πολλοί δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς για τους λίγους διαθέσιμους δρόμους.

Keywords
Τυχαία Θέματα