Λουξεμβούργο: Eιδική εκστρατεία για το εμβόλιο της AstraZeneca

Οι πολίτες του Λουξεμβούργου ηλικίας 30 έως 54 ετών θα μπορούν να εγγραφούν την ερχόμενη εβδομάδα σε έναν κατάλογο εθελοντών για να εμβολιαστούν με το σκεύασμα της AstraZeneca, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν οι δόσεις αυτού του εμβολίου του οποίου οι σπάνιες παρενέργειες έχουν προκαλέσει ανησυχία.

Το πρόγραμμα εμβολιασμού είναι τώρα ανοιχτό για τους κατοίκους του Μεγάλου Δουκάτου, ηλικίας 55 έως 64 ετών, με προτεραιότητα να δίνεται στα εμβόλια με τεχνολογία mRNA, των Pfizer-BioNTech

και της Moderna.

Αλλά ”θα ήταν ανεύθυνο να μπουν στην άκρη τα εμβόλια”, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Ξαβιέ Μπετέλ σε συνέντευξη Τύπου. ”Ο εμβολιασμός είναι προσωπική επιλογή, αλλά θα εγγραφώ για να δείξω ότι το εμβόλιο δίνει περισσότερα από τον κίνδυνο και τον φόβο”, δήλωσε ο 48χρονος φιλελεύθερος ηγέτης.

Η κυβέρνηση του Λουξεμβούργου θέλει ”να δώσει στους νέους, οι οποίοι επίσης πλήττονται όλο και περισσότερο από τα παραλλαγμένα στελέχη του ιού, τη δυνατότητα να εμβολιαστούν και επίσης να διασφαλίσει ότι κανένα εμβόλιο δεν θα πεταχτεί”, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Το ποσοστό συμμετοχής στην εκστρατεία εμβολιασμού στο Λουξεμβούργο είναι 72%. 40.352 άνθρωποι έλαβαν τις δύο δόσεις εμβολίου, δηλαδή το 8% του πληθυσμού ηλικίας άνω των 18 ετών.

Η χρήση του εμβολίου της AstraZeneca έχει περιοριστεί στις περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης λόγω των πολύ σπάνιων περιπτώσεων θρομβώσεων που μπορεί να προκαλεί. Η Δανία δεν το χρησιμοποιεί πλέον.

Την Τετάρτη, η εισαγγελία του Λουξεμβούργου ξεκίνησε έρευνα σε σχέση με τον ύποπτο θάνατο ενός 74χρονου ατόμου που είχε εμβολιαστεί δύο εβδομάδες νωρίτερα με το σκεύασμα της AstraZeneca. Ανακριτής διέταξε να γίνει νεκροψία για να καθοριστούν τα ακριβή αίτια του θανάτου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕΗ Pfizer και η Μoderna αρνήθηκαν να συνεργαστούν με την J&J σε έρευνα για τις θρομβώσειςΟ κίνδυνος θρομβώσεων είναι μεγαλύτερος από τον κορονοϊό παρά από τα εμβόλιαJohnson &Johnson όπως AstraZeneca: Η μία μετά την άλλη οι χώρες «παγώνουν» τo εμβόλιο
Keywords
Τυχαία Θέματα