«Μεγάλη απόφαση» για τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα διαμηνύει ότι θα πάρει ο Τραμπ

Η συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα η οποία συνήφθη το 2015 είναι «ετεροβαρής», διότι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής καλούνται να «πληρώσουν δισεκατομμύρια δολάρια» ενώ άλλα κράτη ωφελούνται από αυτή, δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Χάρισμπεργκ την ημέρα της συμπλήρωσης των πρώτων εκατό ημερών του στο αξίωμα.

«Οι ΗΠΑ πληρώνουν δισεκατομμύρια δολάρια (για τη συμφωνία του Παρισιού
για το κλίμα) ενώ η Κίνα, η Ρωσία και η Ινδία δεν συνεισέφεραν και δεν θα συνεισφέρουν τίποτα», υποστήριξε ο Τραμπ, προσθέτοντας πως η συμφωνία αυτή είναι «ετεροβαρής» και του θυμίζει τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Ο ρεπουμπλικάνος πρόεδρος πρόσθεσε ότι η κατά γράμμα τήρηση της συμφωνίας θα μείωνε το ΑΕΠ της χώρας του κατά 2,5 τρισεκατομμύρια δολάρια μέσα στην επόμενη δεκαετία, εξηγώντας πως αυτό σημαίνει ότι «εργοστάσια θα κλείσουν σε όλη τη χώρα».

«Θα πάρω μια μεγάλη απόφαση για τη συμφωνία του Παρισιού μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες και θα δούμε τι θα γίνει», πρόσθεσε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Δεκάδες χιλιάδες Αμερικανοί πραγματοποίησαν πορεία από το Καπιτώλιο έως τον Λευκό Οίκο για να υπογραμμίσουν τη σημασία της καταπολέμησης της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Αυτή η «Πορεία για το κλίμα» διεξήχθη εν μέσω ενός τεταμένου πολιτικού κλίματος, καθώς συνέπεσε με την εκατοστή ημέρα της προεδρίας του αμφισβητία της αλλαγής του κλίματος δισεκατομμυριούχου, ο οποίος αποτέλεσε στόχο πολλών συνθημάτων και επικρίθηκε έντονα από τους συγκεντρωμένους κάθε ηλικίας διαδηλωτές.

Ο διάσημος ηθοποιός Λεονάρντο Ντι Κάπριο μετείχε στην πορεία και ήταν στη μέση μιας ομάδας ιθαγενών Αμερικανών. «Η κλιματική αλλαγή είναι πραγματική», έγραφε το πλακάτ που κρατούσε.

Πολλά πανό έγραφαν συνθήματα υπέρ της «πράσινης» οικονομίας, δίνοντας μεγαλύτερη θέση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο της αδράνειας και καταγγέλλοντας τις περί του αντιθέτου δηλώσεις του Τραμπ. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε συγκεκριμένα ότι η κλιματική αλλαγή ήταν μια «φάρσα», μια «ιδέα που εφηύραν οι Κινέζοι για να εμποδίσουν την αμερικανική βιομηχανία να είναι ανταγωνιστική».

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Sputnik)

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα