Μεγάλη κόντρα υπουργού Τουρισμού και επαγγελματιών μικρών τουριστικών καταλυμάτων

Ανατροπή στα νομοθετήματα της πρώην υπουργού Τουρισμού, Ελενας Κουντουρά, επιχειρεί, σύμφωνα με πληροφορίες, να φέρει ο νυν υπουργός Χάρης Θεοχάρης, όσον αφορά στα μικρά τουριστικά καταλύματα.

Κι αυτές οι προθέσεις, είναι που ξεσήκωσαν τους επαγγελματίες που κλάδου, οι οποίοι, αφού συνάντησαν τον υπουργό, γνωστοποίησαν τις θέσεις τους τόσο στον πρωθυπουργό, όσο και στους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος.

Το προεδρείο της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος, στη νέα συνάντηση

που είχε με τον υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε, «δεν έλαβε τις αναμενόμενες απαντήσεις από τον αρμόδιο υπουργό σε καίρια ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο, τα οποία εκκρεμούν, δημιουργώντας σύγχυση στους επιχειρηματίες μικρών τουριστικών καταλυμάτων, και για τα οποία ο κ. υπουργός ήταν ενήμερος από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων του.»

Η ΣΕΤΚΕ θεωρεί ότι ο υπουργός είτε λόγω ελλιπούς, είτε πρόχειρης ενημέρωσης, εμφανίζεται να επανεξετάζει δεδηλωμένες προθέσεις του. Αλλά και θέματα μείζονος σημασίας για τις επιχειρήσεις μικρών τουριστικών καταλυμάτων, από τα οποία κρίνεται, τόσο το παρόν, όσο και το μέλλον του κλάδου, καθώς και η βιωσιμότητα του φορέα και τα οποία η Συνομοσπονδία είχε καταφέρει να επιλύσει μετά από μαραθώνιες διαβουλεύσεις, συζητήσεις και αγωνιώδεις προσπάθειες την τελευταία τετραετία.

Συγκεκριμένα, η προηγούμενη υπουργός Τουρισμού, είχε νομοθετήσει υπέρ νέας, αναβαθμισμένης και ολοκληρωμένης κατηγοριοποίησης για τα τουριστικά καταλύματα σε κατηγορίες από ένα έως πέντε κλειδιά, είχε δώσει τη δυνατότητα σε ιδιώτες μηχανικούς (αντί του ΞΕΕ) να συντάσσουν τεχνική έκθεση για την έκδοση του πιστοποιητικού κατάταξης των ενοικιαζομένων επιπλωμένων δωματίων – διαμερισμάτων (ΕΕΔΔ) σε κατηγορίες κλειδιών, ώστε να μειωθούν τα έξοδα, είχε αλλάξει τον ενδιάμεσο φορέα κατοχύρωσης του διακριτικού τίτλου του καταλύματος, από το ΞΕΕ στις Υπηρεσίες Μιας Στάσης (ΥΜΣ) ή τις Υπηρεσίες Γ.Ε.ΜΗ., μειώνοντας το κόστους ανά επιχείρηση από 580 ευρώ σε περίπου 30 ευρώ, ενώ αύξησε τη δυναμικότητα των επιχειρήσεων τουριστικών καταλυμάτων, από τα 20 στα 30 δωμάτια.

Η Σ.Ε.Τ.Κ.Ε., καλεί τον υπουργό να αναθεωρήσει τις απόψεις του και να συνεισφέρει στην επίλυση των θεμάτων που ταλανίζουν τον κλάδο των μικρών τουριστικών καταλυμάτων και όχι στη δημιουργία επιπρόσθετων προβλημάτων.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ειδικά από το φαινόμενο των βραχυχρόνιων μισθώσεων, τα μικρά τουριστικά καταλύματα επλήγησαν σε μέγιστο βαθμό, στις τουριστικές περιοχές, ενώ τα ξενοδοχεία επλήγησαν περισσότερο στις μεγάλες πόλεις, όπως η Αθήνα.

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ Θεσσαλονίκη, Σαντορίνη και Μύκονο βάζει η Air France από Παρίσι Ενδιαφέρον από τα Αραβικά Εμιράτα για επενδύσεις σε τουρισμό, real estate και αγροτοδιατροφικό τομέα Λονδίνο προς Βρετανούς: Εγκαταλείψτε την Κίνα
Keywords
Τυχαία Θέματα