Μέσα στην Αραβική Εβδομάδα Μόδας και την πρώτη παγκόσμια παρουσίαση του αρώματος «Μαρία Κάλλας»

Την προηγούμενη εβδομάδα το Ντουμπάι γιόρταζε την Αραβική Εβδομάδα Μόδας που μαζί με την Νέα Υόρκη, το Λονδίνο, το Μιλάνο και το Παρίσι θεωρούνται οι πιο σημαντικές στον παγκόσμιο χάρτη της Μόδας.

Και το HuffPost Greece ήταν εκεί!

Είδαμε υπέροχα catwalks, red carpet και συλλογές ρούχων από τις πιο διάσημες designers του Αραβικού Κόσμου και όχι μόνο.

Εκεί λανσαρίστηκε για πρώτη φορά παγκοσμίως και το άρωμα Maria Callas! Ένας νέος
άνθρωπος, o χημικός Μανούσος Πεδιαδίτης, αξιοποίησε πανάρχαιες συνταγές για την παραγωγή κρεμών και καλλυντικών υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου της Κρήτης. Η Κρήτη είναι ένας πανάρχαιος βοτανικός παράδεισος!

Μελέτες αποκαλύπτουν ότι έχει ένα από τα πλουσιότερα οικοσυστήματα της Ευρώπης. Λόγω των κατάλληλων κλιματολογικών συνθηκών έχει αναπτυχθεί ένας μεγάλος αριθμός φαρμακευτικών και αρωματικών φυτών από τα οποία πολλά είναι ενδημικά, δηλαδή υπάρχουν μόνο στην Κρήτη.

Οι Μινωίτες, 4.500 χρόνια πριν, ήταν από τους πρώτους παραγωγούς φυτικών καλλυντικών παγκοσμίως, οι οποίοι συνέλεγαν διάφορα βότανα τα εκχύλιζαν σε ελαιόλαδο και με ποικίλες άλλες πρώτες ύλες, όπως μελισσοκέρι και λάβδανο παρασκεύαζαν καλλυντικά προϊόντα και αρώματα για τους ευγενείς βασιλείς τους!

Ο Μανούσος Πεδιαδίτης με την εταιρεία του, το BIOAROMA, προχώρησε μετά από μακροχρόνιες μελέτες των αρχαιολογικών ευρημάτων των μινωικών μυρεψείων, στην παρασκευή για πρώτη φορά 100% φυτικών χειροποίητων καλλυντικών και αρωμάτων. Αξιοποιώντας το μελισσοκέρι και τον δίκταμο αλλά και το ελαιόλαδο και τον αλάδανο συνδυάζοντας τις αρχαίες γνώσεις και την τεχνολογία έφτιαξε καλλυντικά τόσο φυσικά που τρώγονται, χωρίς κανένα συντηρητικό!

Το BIOAROMA σε συνεργασία με το σωματείο Μαρία Κάλλας και την Πρόεδρο του την κ. Λιάνα Σκουρλή αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα άρωμα βασισμένο σε όλη αυτή την αρχαία γνώση, τις συνταγές της γιαγιάς και την νέα τεχνολογία και να διαθέσουν τα έσοδα στην Ίδρυση του Μουσείου Μαρία Κάλλας!

Έτσι δημιουργήθηκε ένα άρωμα 100% με φυτική σύνθεση. Είναι βασισμένο σε πολύτιμα αιθέρια έλαια, όπως το τριαντάφυλλο, η γαρδένια, το γιασεμί, ο αμάραντος, ο δίκταμος και ο λάβδανος. Όλα συνθέτουν μία συμφωνία αισθήσεων! Όπως οι νότες της μουσικής, έτσι και οι νότες των αρωμάτων είναι απαραίτητες για να δημιουργηθεί ένα καλό τελικό αποτέλεσμα.

Υπάρχουν τρεις σκάλες για να βγει το σωστό αρωματικό αποτέλεσμα. Η υψηλή νότα είναι ελαφριά και δίνει την πρώτη εντύπωση του αρώματος, η μεσαία νότα που είναι η καρδιά του αρώματος και είναι η πιο ζεστή και ώριμη αίσθηση και η χαμηλή νότα που είναι βαθιά και συμβολίζει την τεράστια καριέρα και επιτυχία της μεγάλης Ντίβας.

Κάπως έτσι δημιουργήθηκαν 133 μπουκάλια αρώματος «Μαρία Κάλλας» σε ένα μπουκάλι που ζυγίζει πάνω από ένα κιλό ,ειδικά σχεδιασμένο από τον γλύπτη Παντελή Σωτηριάδη που έχει φιλοτεχνήσει «Την Αρπαγή της Ευρώπης» στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο. Το μπουκάλι είναι επίσης φιλοτεχνημένο από την σχεδιάστρια κοσμημάτων Δέσποινα Ορνελάκη που το έντυσε με χρυσό 24 καρατίων και επίσης έφτιαξε κολιέ και βραχιόλια που περιέχουν το μοναδικό αυτό άρωμα.

Βέβαια όλα αυτά δεν θα γινόντουσαν, αν δεν υπήρχε η υπέροχη σύζυγος του Μανούσου δίπλα του και πολύτιμη βοηθός του σε όλα, η Κάλια Χουρδάκη Πεδιαδίτη. Η γυναίκα που τον πίστεψε και τον στηρίζει σε όλα! Και μεγαλώνει με πολύ αγάπη τα δύο τους παιδιά!

Το πρώτο μπουκάλι βρήκε Έλληνες αγοραστές στο Ντουμπάι. Τον εφοπλιστή Γιώργο Πρατσίνη και την σύζυγο του Μαργέλα Καλημέρη. Είναι πετυχημένοι άνθρωποι που στηρίζουν με όλες τους τις δυνάμεις την Ελλάδα και δεν ξεχνούν τον τόπο τους!

Επίσης η ανερχόμενη σχεδιάστρια η Μαρία Ταγκάλου συμμετείχε στην Αραβική Εβδομάδα Μόδας με τουαλέτες και ρούχα στο στυλ της Μαρίας Κάλλας και όχι μόνο.

Ο Χρήστος Μανουσάκης ήταν ο άνθρωπος κλειδί στην οργάνωση και την επιτυχία του όλου εγχειρήματος!

Εύχομαι από καρδιάς καλοτάξιδο το άρωμα «Maria Callas». Μακάρι όλο και περισσότεροι Έλληνες κάθε χρόνο να κατακτούν τις διεθνείς οργανώσεις! Και κυρίως για τέτοιους ευγενείς και ιερούς σκοπούς!

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα