Μητσοτάκης: Ο τουρισμός είναι πυροδότης ανάπτυξης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε εκδήλωση για τον τουρισμό

Τις λαμπρές προοπτικές του τουρισμού υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, χαρακτηρίζοντας το 2022 ως «χρονιά ολικής επαναφοράς», κατά τη διάρκεια της ομιλίας του σε εκδήλωση του Υπουργείου Τουρισμού.

Ο πρωθυπουργός έκανε μία αποτίμηση της χρονιάς που φεύγει, τονίζοντας ότι σε επίπεδο αφίξεων φτάσαμε το 88% του 2019, της περιόδου δηλαδή προ πανδημίας, ενώ σε επίπεδο εσόδων η χώρα θα φτάσει στα ίδια ή και λίγο υψηλότερα επίπεδα, εκτιμώντας ότι τελικά θα ανέλθουν σε περίπου 18 δισ. ευρώ. «Είναι πόροι

για την οικονομία, τις επιχειρήσεις, την κοινωνία», εξήγησε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Ο τουρισμός είναι πυροδότης ανάπτυξης». Παράλληλα σημείωσε ότι «δεν θα υπήρχε αυτή η εικόνα ευεξίας αν δεν υπήρχε συστηματική προσπάθεια ενίσχυσης του κλάδου».

Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, είναι ότι ακόμα και αυτή την εποχή υπάρχουν ξένοι επισκέπτες στη χώρα, κάτι που αποτελούσε και στόχο της κυβέρνησης. «Πετύχαμε την επέκταση της τουριστικής περιόδου. Δεν έτυχε, πέτυχε», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και σημείωσε τις κυβερνητικές παρεμβάσεις για την επίτευξη του στόχου ενώ πρόσθεσε ότι αναμένεται το 2023 να είναι χρονιά ορόσημο.

Ο πρωθυπουργός μίλησε για την σημασία των υποδομών σε όλα τα επίπεδα ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στους εργαζόμενους του κλάδου. Μάλιστα απηύθυνε έκκληση στους εργοδότες να μη διστάζουν να ανταμείβουν τους υπαλλήλους τους με extra bonus. Σημείωσε επίσης την σπουδαιότητα του εκσυγχρονισμού της τουριστικής εκπαίδευσης.

Στην εκδήλωση μίλησαν επίσης ο Υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, η Υφυπουργός Σοφία Ζαχαράκη αλλά και επιχειρηματίες του κλάδου.  

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ...Έκτακτη ενίσχυση 250 ευρώ: Τι πρέπει να κάνουν οι συνταξιούχοι που δεν πήραν το επίδομαΜάτι: Δημιουργείται χώρος δασικής αναψυχής στην περιοχή των πρώην παιδικών κατασκηνώσεωνΔωρεάν διανομή 40 τόνων φρέσκων φρούτων και λαχανικών από τον ΟΚΑΑ και τον ΣΕΚΛΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα