Νεκρό βρέφος 9 μηνών στη Μόρια από αφυδάτωση

Ένα βρέφος 9 μηνών πέθανε από αφυδάτωση στο Κέντρο Κράτησης και Ταυτοποίησης της Μόριας.

Το βρέφος απεβίωσε, σύμφωνα με πληροφορίες πριν από μερικές ημέρες αλά η ομάδα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα επιβεβαίωσαν το τραγικό περιστατικό με το το νοσοκομείο το Σάββατο όπως αναφέρουν και σχετική ανάρτησή τους στο Twitter.

#Ελλάδα: Μωρό 9 μηνών πέθανε στη #Moria από αφυδάτωση. Η ομάδα των MSF επιβεβαίωσε τις πληροφορίες με το νοσοκομείο. Είμαστε συντετριμμένοι από τη νέα

αυτή τραγωδία.

ΓΙΑΤΡΟΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ (@MSFgreece) November 16, 2019

Αξίζει δε να σημειωθεί πως όταν πέθανε το παιδί δεν υπήρξε καμία επίσημη ενημέρωση για το θέμα από τις αρμόδιες αρχές που είναι και υπεύθυνες για την λειτουργία του καταυλισμού.

Μετά τη αποκάλυψη του Σαββάτου από την ΜΚΟ η διοίκηση του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας επιβεβαίωσε τελικά τονθάνατο του μωρού.

Το παιδί μεταφέρθηκε το βράδυ της περασμένης Κυριακής 10 Νοεμβρίου στον εφημερεύοντα στο ΚΥΤ ιατρό οπλίτη ο οποίος και διέγνωσε συμπτώματα αφυδάτωσης πιθανά ως αποτέλεσμα παθολογικών αίτιων. Στη συνέχεια το βρέφος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Μυτιλήνης όμως στο μεταξύ είχε εκπνεύσει. Από τον ιατροδικαστή Μυτιλήνης που εξέτασε το παιδί αναμένεται η έκδοση σχετικού πορίσματος.

Με αφορμή το περιστατικό οι ΓΧΣ τονίζουν πως «Η ψυχική και σωματική υγεία των ανθρώπων που είναι στη Μόρια, βρίσκεται συνεχώς σε κίνδυνο. Η Ελλάδα και η Ευρωπαική Ένωση πρέπει να δράσουν άμεσα!» προειδοποιούν οι Γιατροί χωρίς Σύνορα. Και συμπληρώνουν: «Παιδιά πεθαίνουν στην Ευρώπη λόγω της παραμέλησης της υγειονομικής περίθαλψης & των απαράδεκτων συνθηκών διαβίωσης. Τίποτα δεν έχει βελτιωθεί σχεδόν 4 χρόνια μετά τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας. Είναι εξωφρενικό & δεν μπορεί να συνεχιστεί». Πηγή: www.lifo.gr

Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές, ο αριθμός προσφύγων που φιλοξενούνται στη Μόρια αγγίζει τις 14.000, ενώ ο καταυλισμός έχει υποδομές μόνο για 3.000.

Πηγη: AΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ Το «καραβάνι των μητέρων» - Διανύοντας 5.000χλμ προς τις ΗΠΑ αναζητώντας τα χαμένα παιδιά τους Φάκελοι κοινωνικών φρονημάτων: Μιλήσαμε με έναν ιστορικό για την καταστροφή τους και τη σημασία τους σήμερα
Keywords
Τυχαία Θέματα