Ο Peter Spiegel των Financial Times "ψηφίζει" Μητσοτάκη για την αρχηγία ΝΔ

Μέχρις ότου ο Αλέξης Τσίπρας σαρώσει στις εθνικές εκλογές πριν εννέα μήνες, στην Ελλάδα διαδέχονταν στην πρωθυπουργία γνωστές πολιτικές οικογένειες για περισσότερο από μια δεκαετία.

Σε άρθρο του στους Financial Times, o Peter
Spiegel,χαρακτηρίζει τον κ.Μητσοτάκη ως τον πιο επιφανή από τους διεκδικητές της προεδρίας της ΝΔ, υπογραμμίζοντας πως είναι ο πλέον ικανός για να διαδεχθεί τον κ.Μεϊμαράκη, ο οποίος – σύμφωνα με το δημοσίευμα – "δεν έχει καταφέρει να αποδυναμώσει την πανοπλία του κ.Τσίπρα".

Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι Βρυξέλλες και Βερολίνο παρακολουθούν με ενδιαφέρον την εσωκομματική διαδικασία στη ΝΔ καθώς πληθαίνουν οι ενδείξεις που δείχνουν ότι φθίνει η εμπιστοσύνη τους προς τον Αλέξη Τσίπρα ως προς τη δυνατότητα και την ικανότητα του να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει αναφορικά με το πρόγραμμα διάσωσης.

O Κυριάκος Μητσοτάκης είναι νέος και γοητευτικός όπως ο Αλέξης Τσίπρα αλλά σε αντίθεση με τον πρωθυπουργό «το βιογραφικό του είναι μεγάλο και ουσιαστικό».

Μεταξύ άλλων ο Spiegel αναφέρει ότι "μερικοί έχουν εναποθέσει πλέον τις ελπίδες τους στον Κυριάκο Μητσοτάκη…" και κάνει λόγο για σχεδόν "μοναχική μάχη" που έδωσε κατά της διαπλοκής στην Ελληνική δημόσια διοίκηση ως Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Το δημοσίευμα κάνει αναφορά στην αδερφή του Κυριάκου Μητσοτάκη η οποία δεν έθεσε υποψήφια αλλά και στον γιο της Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος κέρδισε τις περιφερειακές εκλογές σε μια περιοχή που θεωρείται εχθρική για την Νέα Δημοκρατία. "Είναι η μοναδικός αξιόπιστος μελλοντικός ηγέτης της Νέας Δημοκρατίας", δήλωσε ένας πρώην υπουργός στην κεντροαριστερή κυβέρνηση του κ Παπανδρέου.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι πιθανώς θα χρειαστούν δύο γύροι ώστε να εκλεχθεί πρόεδρος. Ο πρώτος γύρος θα γίνει στις 22 Νοεμβρίου και σε περίπτωση που δεν υπάρξει νικητής θα αναμετρηθούν οι δύο πρώτοι στις 29 Νοεμβρίου.

Στο άρθρο υπάρχει και τοποθέτηση του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος αναφέρει ότι για πρώτη φορά, τώρα που διεκδικεί την αρχηγία του κόμματος, νοιώθει πραγματικά απελευθερωμένος.

"Υπάρχει μια άλλη πλευρά στην ζωή μου που πρέπει να γνωρίσει ο κόσμος. Ξέρουν ότι είμαι ικανός. Ο κόσμος ξέρει ότι έχω κάνει καλές σπουδές. Θέλω όμως να καταλάβουν ότι έχω πάθος για όσα κάνω", υπογραμμίζει.

ΠΗΓΗ: ft.com

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα