Ο Αλλος Ανθρωπος: «Πουθενά η λέξη απάτη στην παραγγελία διενέργειας προκαταρκτικής»

«Είναι λυτρωτική η παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας διότι έτσι θα σταματήσουμε να κυνηγάμε φαντάσματα» δήλωσε ο δικηγόρος του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου, αναφορικά με την υπόθεση στην οποία εμπλέκεται ο ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας “Ο Άλλος Άνθρωπος”.

«Θα πάψουμε να προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε ανώνυμους ανθρώπους οι οποίοι βγαίνουν και μιλούν. Χθες διάβασα σε όλες τις ενημερωτικές ιστοσελίδες μια φερόμενη ως εθελόντρια η οποία καταγγέλλει ότι έμεινε δύο χρόνια και έφυγε διότι ο Πολυχρονόπουλος υποτίθεται μάζεψε 600.000 για να πάει στη Γάζα. Ο χρόνος που μιλάμε

για τη Γάζα είναι πριν από έναν μήνα. Η συγκεκριμένη κυρία λέει η ίδια ότι έχει φύγει εδώ και πέντε χρόνια, πώς μπορεί να γνωρίζει τους συγκεκριμένους διαλόγους; Καταλαβαίνετε λοιπόν τι προσπαθούμε να αντικρούσουμε αυτές τις μέρες; Καταλαβαίνετε την αξιοπιστία αυτών των ανθρώπων; Να δούμε πόσοι θα έρθουν να τα επαναλάβουν στον εισαγγελέα» πρόσθεσε ο Νίκος Αλεξανδρής χαρακτηρίζοντας «μυθεύματα» τις καταγγελίες των πρώην εθελοντών στις τηλεοπτικές εκπομπές.

«Πουθενά η λέξη απάτη στην παραγγελία διενέργειας προκαταρκτικής» υποστηρίζει ο δικηγόρος του

«Αν το θέμα αναχθεί στον τρόπο λειτουργίας, τότε έχουμε να κάνουμε με μια ενδεχόμενη φορολογική παράβαση, η οποία θα επιφέρει ένα πρόστιμο -μικρό ή μεγάλο- αλλά σίγουρα δεν έχουμε να κάνουμε με εγκληματικές οργανώσεις. Είδατε πουθενά στην παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής να αναφέρεται η λέξη “απάτη“; Πουθενά δεν το είδαμε…», επισήμανε.

«Δεν υπάρχει κατηγορία για απάτη που είναι το βασικό… Λιγότερο από το 30% των υποθέσεων που αφορούν κατηγορία για εγκληματική οργάνωση καταδικάζονται. Η εγκληματική οργάνωση είναι ένας μανδύας που βάζουμε οτιδήποτε προκειμένου να ξεκινήσει μια έρευνα», τόνισε.

Στη συνέχεια κλήθηκε να σχολιάσει τη φωτογραφία που έχει κυκλοφορήσει και δείχνει τον Πολυχρονόπουλο μπροστά σε μηχάνημα με φρουτάκια υπογράμμισε: «Μια φωτογραφία που κυκλοφορεί είναι παράνομη, τόσο η λήψη της όσο και η διακίνησή της. Η ιδιωτική ζωή του καθενός είναι σεβαστή και δεν επιτρέπεται, είναι ποινικό αδίκημα η δημοσίευση και η κυκλοφορία της συγκεκριμένης φωτογραφίας. Η ιδιωτική ζωή είναι απαραβίαστη».

Και πρόσθεσε: «Εκείνο που έχει σημασία και πρέπει να ψάξετε είναι αν αυτός ο άνθρωπος χρησιμοποίησε παρανόμως τα χρήματα του Άλλου Ανθρώπου, αυτό πρέπει να ψάξετε».

 Πηγή: dikastiko

Keywords
Τυχαία Θέματα