«Ο Επαναστάτης της Αβύσσου» του Μηνά Στραβοπόδη (Εκδόσεις Αρμός)

«Ο Επαναστάτης της Αβύσσου», είναι το πρώτο μυθιστόρημα του Μηνά Στραβοπόδη που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Αρμός» και ήδη συγκαταλέγεται στις καλύτερες νέες εκδόσεις του φθινοπώρου.

Διαβάζουμε στο οπισθόφυλλο του βιβλίου:

Μέσα στους δρόμους των Βρυξελλών, της Φλωρεντίας, της Βουδαπέστης, της Αθήνας και του Πειραιά και με φόντο μια πανδημία, την έξαρση της ακροδεξιάς βίας και ένα φλεγόμενο Δυτικό Πολιτισμό, η τραγική φιγούρα του πρωταγωνιστή αγωνίζεται διαρκώς, παλεύοντας να εκπληρώσει δύο αιτήματα: μια όμορφη, απλή και ευτυχισμένη καθημερινότητα και

μια δίκαιη κοινωνία απαλλαγμένη από το μίσος για το διαφορετικό, την μισαλλοδοξία και την αδικία.

«…Πλησίασα λίγο πιο κοντά, η επιγραφή άρχισε να τρεμοπαίζει και τότε τη διάβασα γρήγορα από φόβο μη σβήσει και δεν προλάβω να τη δω:

«Η Θεία Κωμωδία
του Επαναστάτη της Αβύσσου».

Η επιγραφή έσβησε, μαύρο σκοτάδι ξέπλυνε όλο το φως που είχε απομείνει. Μόνο το βαθύ μπλε φως από το βάθος της Αγίας Τράπεζας υπήρχε ακόμα, μα και αυτό ήταν πιο αδύναμο τώρα. «Η Θεία Κωμωδία του Επαναστάτη της Αβύσσου»... Τί σήμαινε αυτό; Ήταν μήνυμα για εμένα; Η σιωπή που υπήρχε στο χώρο της εκκλησίας ράγισε από έναν ψίθυρο. Δεν άκουγα τί έλεγε, απλά άκουγα τον ψίθυρο. Τότε, αποφάσισα πως έπρεπε να τον ακολουθήσω…».

Πρόκειται για ένα κοινωνικο-πολιτικό μυθιστόρημα το οποίο με κριτική ματιά καλεί τον αναγνώστη να προβληματιστεί για διαχρονικά ζητήματα που αφορούν τόσο το άτομο μεμονωμένα, όσο και την κοινωνία ως σύνολο. Ζητήματα που παραμένουν εξαιρετικά επίκαιρα έως και σήμερα.

Το βιβλίο χωρίζεται σε τρία μέρη κάνοντας ένα παραλληλισμό με τη Θεία Κωμωδία του Δάντη. Τα τρία μέρη είναι: α) Προσωπική Κόλαση, β) Καθαρτήριο, γ) Κοινωνική Κόλαση.

Μέσα από το συγκεκριμένο έργο δύναται κανείς να έρθει σε επαφή με την ιστορία, την προσωπική αναζήτηση, τα πάθη και τα ιδανικά που οδηγούν τους ανθρώπους σε έσχατες ή μη εποχές.

Keywords
Τυχαία Θέματα