Ο Γκι Φερχόφσταντ θα εκπροσωπήσει το Ευρωκοινοβούλιο στη διαδικασία του Brexit

Toν Γκι Φερχφόσταντ, επικεφαλής της ομάδας των Φιλελευθέρων επέλεξε η Διάσκεψη των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ως εκπρόσωπο του για τη διαχείριση των διαπραγματεύσεων για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ.

Μεταξύ των αρμοδιοτήτων του είναι να παράσχει συνεχή ενημέρωση στους Προέδρους για τις εξελίξεις στη διαδικασία αποχώρησης της Μ.Βρετανίας και η προετοιμασία της σαφούς θέσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατά τις διαπραγματεύσεις, σε συνεργασία πάντα με τη Διάσκεψη των Προέδρων.

Honour

to be appointed as lead #Brexit negotiator for @Europarl_EN, which will play central role Art 50 deal + any future EU-UK agreements.

Guy Verhofstadt (@GuyVerhofstadt) September 8, 2016

Το Ευρωκοινοβούλιο θα χρειαστεί να εγκρίνει νέες συμφωνίες σχετικά με τους ειδικούς όρους της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς η πρωτοφανής για τα ευρωπαϊκά δεδομένα απόφαση της Μεγάλης Βρετανίας να αποχωρήσει από την Ένωση θέτει σε εφαρμογή το άρθρο 50 της ΣΛΕΕ για πρώτη φορά.

Βέβαια, δεν είναι και λίγοι αυτοί που στον άκουσμα της ανάληψης των συγκεκριμένων καθηκόντων από τον κ. Φερχφόσταντ και πρώην πρωθυπουργό του Βελγίου, προέβλεψαν πως ο δρόμος της Βρετανίας προς την...έξοδο, θα είναι ταραχώδης καθώς ο αρχηγός του ALDE είναι γνωστός για την έντονη παρουσία στο Κοινοβούλιο με δηλώσεις που συχνά έχουν προκαλέσει σχόλια. Ωστόσο φαίνεται πως αυτά τα χαρακτηριστικά του αντισταθμίζονται με την μεγάλη εμπειρία του σε αντίστοιχα θέματα.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα