Ο Θεσσαλονικίος μάγος των εφέ που κέρδισε... το Game of Thrones

Ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης είναι μέλος της ομάδας του Game of Thrones, της πιο πολυσυζητημένης σειράς στην ιστορία της τηλεόρασης, όπου και εργάζεται στα οπτικά εφέ. Ο Χαραλαμπίδης μίλησε με το "Έθνος της Κυριακής" για το ξεκίνημα στη Θεσσαλονίκη στις σπουδές στην Αμερική,
ακόμα και την πρόσληψη του στη δημοφιλή τηλεοπτική υπερπαραγωγή.

Το θέατρο ήταν μια από τις αδυναμίες του. Ξεκίνησε να ασχολείται μαζί του από μικρός, ενώ στα 19 του χρόνια έκανε το πρώτο του επαγγελματικό βήμα με την ομάδα Ούγκα Κλάρα στη Θεσσαλονίκη και υπό την εποπτεία του σκηνοθέτη και ηθοποιού Δημήτρη Σακατζή.

"Στο Game of Thrones- μια τόσο ακριβή παραγωγή- παρατηρείς πως κάθε ποσό που ξοδεύεται, από τα κουστούμια μέχρι τα σκηνικά, φτάνει τελικά στον θεατή. Αν αρχίσεις να κόβεις από εδώ και από και, αφαιρείς από την άξια του αποτελέσματος."

"Στο Game of Thrones ένιωσα πάντα πως υπήρχε μια μεγάλη ισορροπία. Δουλεύαμε πολύ, αλλά περνούσαμε και καλά. Κάναμε τον χαβαλέ μας. Υπήρχαν μέρες που ήταν δύσκολες, υπήρχαν μέρες πιο χαλαρές", εξηγεί.

Κατά τη διάρκεια της 5ης σεζόν εργαζόταν με μια ομάδα, η οποία ανέθετε σε καθεμία από τις 13 εταιρίες που δουλεύουν για τα εφέ της σειράς να φτιάξουν κάποιες σκηνές. Μια εργασία πολύ σημαντική, αν κρίνουμε από το γεγονός πως μόνο η 5η σεζόν είχε πάνω από 1600 πλάνα με οπτικά εφέ. Καθένα από αυτά έπρεπε να το ζωγραφίσουν για να ξέρουν οι αποδέκτες του τι θέλουν να πετύχουν οι σκηνοθέτες των οπτικών εφέ.

Ένα από τα σημαντικότερα πράγματα που έμαθε από τη σειρά είναι το πόσο καλή προετοιμασία γίνεται πριν από το γύρισμα.

Αναφερόμενος στην Ελλάδα εξηγεί πως είχε δυο όνειρα. Πρώτον την αξιοποίηση της ομορφιάς της για γυρίσματα υπερπαραγωγών, αν και, όπως επισημαίνει: "Οι Έλληνες καθυστερούν. Το Χόλιγουντ δε περιμένει. Οι ξένοι κινούνται σε γρήγορους ρυθμούς.". Το δεύτερο του όνειρο αφορά στη δημιουργία μιας ξένης σειράς που θα διαδραματίζεται στην Ελλάδα, με θέμα την Επανάσταση του 1821, σε στυλ Game of Thrones και Βίκινγκς.

ΠΗΓΗ: ethnos.gr

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα