Οι Δημοκρατικοί "στοχοποιούν" τη συνήθεια του Ντόναλντ Τραμπ να χρησιμοποιεί ψευδώνυμα

Υψηλόβαθμο στέλεχος της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε χθες πως δεν πιστεύει ότι ο υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων έχει διορίσει κάποιον για να “καυχιέται” αναφορικά με στιγμές της προσωπικής ζωής του εκκεντρικού δισεκατομμυριούχου.

Η δήλωση αυτή γίνεται καθώς οι Δημοκρατικοί κλιμακώνουν τις επιθέσεις τους, σε ζητήματα που σχετίζονται με τον χαρακτήρα του Τραμπ. Την Παρασκευή, η εφημερίδα “The Washington Post” δημοσιοποίησε ηχητικό απόσπασμα
στο οποίο παρουσιάστηκε κάποιος “Τζον Μίλερ” ως ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του Τραμπ, μιλώντας για τις ρομαντικές συναντήσεις του Τραμπ, στη διάρκεια συνέντευξης με μία ρεπόρτερ του περιοδικού “People”, το 1991.

Αφού άκουσε το ηχητικό αυτό απόσπασμα, στην εκπομπή “State of the Union,” του τηλεοπτικού δικτύου CNN, ο Πολ Μάναφορτ υψηλόβαθμος σύμβουλος του Τραμπ, δήλωσε ότι δεν πείστηκε ότι η φωνή στο ηχητικό απόσπασμα ήταν του Τραμπ, παρά το γεγονός ότι στο παρελθόν ο ίδιος, έχει παραδεχτεί ότι χρησιμοποιούσε ψευδώνυμο. “Δε μπορώ να το καταλάβω. Δε μπορώ να πω ποιος μιλάει στο ηχητικό απόσπασμα. Ο Ντόναλντ Τραμπ λέει ότι δεν είναι αυτός. Πιστεύω ότι δεν είναι αυτός,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μάναφορτ.

Ο Τραμπ από την πλευρά του, δήλωσε την Παρασκευή στην εκπομπή του τηλεοπτικού δικτύου NBC “Today” ότι η φωνή του ηχητικού αποσπάσματος δεν είναι η δική του, παρά το γεγονός ότι στο παρελθόν χρησιμοποίησε τουλάχιστον ένα ψευδώνυμο, μιλώντας σε δημοσιογράφους. Το αυθεντικό άρθρο του περιοδικού “People” που δημοσιεύτηκε το 1991, περιγράφει οικειοθελώς τον Μίλερ σαν “έναν μυστήριο υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων, που ακούγεται ακριβώς όπως, ο Ντόναλντ.”

Μερικές ημέρες μετά τη δημοσίευση του άρθρου, η δημοσιογράφος Σου Κόρσγουελ του περιοδικού που έκανε την ηχογράφηση, ανέφερε ότι ο Τραμπ παραδέχτηκε ότι παρουσιάστηκε αστειευόμενος ως Μίλερ και ζήτησε συγνώμη.

Ο Τραμπ μετά το αποτέλεσμα που πέτυχε στο προκριματικό κύκλο που πραγματοποιήθηκε στην Ιντιάνα έχει εισέλθει στην τελική ευθεία διεκδίκησης του προεδρικού χρίσματος των Ρεπουμπλικάνων, ενώ βρίσκεται αντιμέτωπος με τη σοβαρή πρόκληση της “ένωσης” του κόμματος γύρω από την υποψηφιότητά του, παρά το γεγονός ότι αρκετοί ηγέτες των Ρεπουμπλικάνων δεν του έχουν δώσει επίσημα την υποστήριξή τους.

Παρά το γεγονός ότι ήταν ευρύτερα γνωστό στις αρχές της δεκαετίας του '90, ότι ο Τραμπ αρκετές φορές παρουσιαζόταν ως παραπλανητικός υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων, προκειμένου να χειριστεί τα μέσα επικοινωνίας, το αναφερόμενο παραπάνω ηχητικό απόσπασμα έγινε γνωστό μόλις μερικές ημέρες πριν. Ωστόσο, προσέλκυσε αμέσως την προσοχή της αμερικανικής τηλεόρασης, η οποία στο σατιρικό πρόγραμμα “Saturday Night Live,” παρουσίασε ένα σκετς με έναν ηθοποιό να παριστάνει τον Τραμπ, ζητώντας από τους ρεπόρτερς να είναι οι εκπρόσωποί του, με το ψευδώνυμο Τζον Πεπερόνι. Η συνήθεια που είχε ο Τραμπ για να παρουσιάζεται ως παραπλανητικός εκπρόσωπος δημοσίων σχέσεων, έγινε αντιληπτή για πρώτη φορά το 1990, στη διάρκεια κατάθεσής του κατά την εκδίκαση μήνυσης, καθώς είχε παρουσιαστεί με το ψευδώνυμο Τζον Μπάρον, μιλώντας τηλεφωνικά σε δημοσιογράφους. “Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν ψευδώνυμα. Ο Έρνεστ Χεμινγουέι ήταν ένας από αυτούς,” είχε δηλώσει μετά την κατάθεσή του ο Τραμπ, σύμφωνα με το “Newsday.”

Στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών, οι σύμμαχοι της Χίλαρι Κλίντον περιγράφουν τον Ντόναλντ Τραμπ ως “δόλιο και παραπλανητικό,” ενώ έχουν διάθεση να εκμεταλλευτούν προεκλογικά τα σχόλια που έχει κατά καιρούς κάνει ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος για τις γυναίκες. Η πρώην ΥΠΕΞ των ΗΠΑ έχει αρχίσει να επιτίθεται στον Τραμπ πιο συγκροτημένα, κατά τις τελευταίες εβδομάδες, στοχοποιώντας το χαρακτήρα του, ενώ υποστηρίζει επίσης, πως ο Τραμπ κρύβει κάτι σοβαρό, αρνούμενος να δημοσιοποιήσει τις φορολογικές επιστροφές του.

Ο Τραμπ από την πλευρά του, ανταπαντά με άγριες διαθέσεις στην κριτική που δέχεται ότι υποβιβάζει τις γυναίκες ως προς τη φυσική τους εμφάνιση και απαντά σχολιάζοντας τον τρόπο με τον οποίο η Χίλαρι και ο Μπιλ Κλίντον αντιμετώπισαν τις γυναίκες που κατηγόρησαν τον πρώην πρόεδρο για ζητήματα σεξουαλικής αδιακρισίας. Ο Μπιλ Κλίντον έχει παραδεχτεί ότι είχε εξωσυζυγικές σχέσεις με δύο γυναίκες, την Μόνικα Λιουίνσκι, που ήταν ασκούμενη στο Λευκό Οίκο, αλλά και την Τζένιφερ Φλάουερς, τραγουδίστρια και ηθοποιό από το Αρκάνσας.

Χθες, ο Τραμπ χρησιμοποίησε το λογαριασμό του στο Twitter προκειμένου να χλευάσει δημοσίευμα της εφημερίδας “The New York Times” στο οποίο αρκετές γυναίκες υποστήριξαν ότι είχαν εκνευριστεί μαζί του στο πέρασμα του χρόνου, για τα σχόλια που έκανε για την εμφάνισή τους, αλλά και τη γενικότερη συμπεριφορά του, απέναντί τους. Στο ίδιο άρθρο αναφέρεται ότι ο Τραμπ και η εταιρία του αξιολογούνται θετικά στην προώθηση γυναικών σε υψηλόβαθμες θέσεις, φαινόμενο σπάνιο στις μεσιτικές επιχειρήσεις. “Όλοι γελούν με τους @nytimes με το άθλιο δημοσίευμά τους για μένα και τις γυναίκες,” σχολίασε ο Τραμπ στην ανάρτησή του στον Twitter.

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, αξιοποίησε την ευκαιρία της ομιλίας του σε τελετή αποφοίτησης ενός πανεπιστημίου, προκειμένου ν' ασκήσει κριτική στις θέσεις που έχει διατυπώσει ο Τραμπ, συμπεριλαμβανομένης της εξαγγελίας για την εφαρμογή προσωρινής απαγόρευσης εισόδου στις ΗΠΑ για τους μη Αμερικανούς μουσουλμάνους. “ Η απομόνωση και η περιθωριοποίηση των μουσουλμάνων σημαίνει ότι θα πρέπει ν' αντιμετωπιστούν διαφορετικά όταν πρόκειται να εισέλθουν στη χώρα. Μια τέτοια εξέλιξη, θ' αποτελούσε μέγιστη προδοσία των αρχών μας. Δεν φέρονται έτσι οι Αμερικάνοι,” σχολίασε ο Ομπάμα στην ομιλία του κατά την αποφοίτηση των σπουδαστών στο πανεπιστήμιο Rutgers University, στο Νιου Τζέρσεϊ

Η αξιοποίηση από τους Δημοκρατικούς δηλώσεων ή τρόπων συμπεριφοράς του Τραμπ είναι προφανές ότι αποδομεί την προσπάθειά του να εμφανιστεί ως περισσότερο “προεδρικός”, ενώ παράλληλα πλήττει την τακτική του εκκεντρικού δισεκατομμυριούχου προκειμένου να ενώσει γύρω από την υποψηφιότητά του το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα. Το σίγουρο είναι ότι ο Τραμπ έχει πει και κάνει πολλά περίεργα και προκλητικά και, εάν “στοχοποιηθεί” γι αυτά, είναι σίγουρο ότι η βαρύτητα της προεκλογικής εκστρατείας θα μετατοπιστεί πέραν των σοβαρών οικονομικών, πολιτικών και κοινωνικών ζητημάτων που απασχολούν την αμερικανική κοινωνία. Υπό τη λογική αυτή ίσως το επιτελείο της προεκλογικής εκστρατείας της Χίλαρι Κλίντον να προτιμάει ν' αντιμετωπίσει έναν “αντισυστημικό” και λιγότερο προεδρικό Τραμπ, παρά έναν “συστημικό” Ρεπουμπλικάνο υποψήφιο, που ενώνει γύρω του το σύνολο των ηγετών του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Νωρίτερα σήμερα, έγινε γνωστό ότι ο υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων δήλωσε ότι εάν εκλεγεί στην προεδρία των ΗΠΑ, θεωρεί απίθανο να έχει μια καλή σχέση με τον Ντέϊβιντ Κάμερον, εξαιτίας της κριτικής που ασκεί ο Βρετανός πρωθυπουργός στο πρόσωπό του.

Ο Κάμερον είχε δηλώσει στο βρετανικό κοινοβούλιο (2015) ότι ο Τραμπ είναι “διχαστικός, ηλίθιος και λανθασμένος,” αναφορικά με την εξαγγελία που έκανε για τον προσωρινό αποκλεισμό εισόδου των μουσουλμάνων στις ΗΠΑ. Ο Βρετανός πρωθυπουργός είχε επίσης δηλώσει, τότε, ότι στην περίπτωση που ο Τραμπ έρχονταν στη Βρετανία, τότε θα ένωνε τη χώρα εναντίον του.

“Όπως φαίνεται δε θα έχουμε μία καλή σχέση. Ποιος ξέρει; Ελπίζω ότι θα έχω μία καλή σχέση μαζί του, αλλά φαίνεται ότι αυτό δεν τον απασχολεί,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τραμπ στη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξής του, στο κανάλι ITV.

Σε σχετική ερώτηση για την παραμονή ή μη της Βρετανίας στην ΕΕ, ο Τραμπ δήλωσε: “Έχω μιλήσει για την ΕΕ. Είναι γραφειοκρατική και ιδιαίτερως δύσκολη. Σε σχέση με τη Βρετανία, θέλω να ρωτήσω τι χρειάζονται οι Βρετανοί από την EE; Ωστόσο, ας αφήσουμε τους ίδιους να εκφραστούν,” δήλωσε χαρακτηριστικά.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα