Οι μουσουλμάνοι στην Ελλάδα γιορτάζουν το τέλος του Ραμαζανιού

Οι μουσουλμάνοι της Ελλάδας γιόρτασαν το τέλος του Ραμαζανιού σε όλη τη χώρα.

Το πρωί πραγματοποιήθηκε η τελευταία προσευχή, η οποία σηματοδότησε το τέλος του μήνα νηστείας και μετά την ολοκλήρωσή της ακολούθησε το Ιντ Αλ- Φιτρ, μία μεγάλη γιορτή για τη λήξη του Ραμαζανιού. Οι πρόσφυγες γιόρτασαν στο γήπεδο του χόκεϊ με τραγούδια και χορούς συνοδεία παραδοσιακών ήχων, που ακούγονταν από μεγάφωνα.

Το υπουργείο
Μεταναστευτικής Πολιτικής μοίρασε στους πρόσφυγες γλυκίσματα και παιχνίδια για τα παιδιά.

Όπως αναφέρει το Reuters, οι μουσουλμάνοι που ζουν στην Αθήνα, από χώρες όπως το Πακιστάν και το Αφγανιστάν εκτιμάται ότι φτάνουν τα 200.000 άτομα, σε μια πόλη περίπου 4 εκατομμυρίων, που όμως δεν έχει ακόμη επίσημο τέμενος.

Τον Ιούνιο, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υποσχέθηκε να χτίσει το πρώτο τζαμί της πόλης, καθώς και μουσουλμανικό νεκροταφείο.

«Είναι πραγματικά ένα θετικό βήμα», δήλωσε στο Reuters ο Ashir Haider, εκπρόσωπος της μουσουλμανικής κοινότητας των Σιιτών στην Ελλάδα, που γιόρτασαν το τέλος του Ραμαζανιού σε ένα υπόγειο της Αθήνας με συνεργία αυτοκινήτων γύρω-γύρω.

«Μας κάνει να αισθανόμαστε ευτυχισμένοι και ήρεμοι όταν δεν μας εγκαταλείπουν», είπε.

Από την έναρξη της προσφυγικής κρίσης, πέρυσι το καλοκαίρι άλλοι 50.000 μετανάστες και πρόσφυγες, ως επί το πλείστον μουσουλμάνοι, εγκλωβίστηκαν στην Ελλάδα όταν οι χώρες της Βόρειας Ευρώπης έκλεισαν τα σύνορά τους. Έτσι, τα αιτήματα για επίσημους χώρους λατρείας έχουν αυξηθεί.

Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων όπως η Διεθνής Αμνηστία έχουν επικρίνει την Αθήνα που είναι μια από τις λίγες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες χωρίς τζαμί για τους μουσουλμάνους της χώρας.

Τα σχέδια για τη δημιουργία ενός τεμένους στην Αθήνα άρχισε το 1880, από το κοινοβούλιο, αλλά κατ 'επανάληψη μπλόκαρε, όπως στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Το 2013, η κυβέρνηση Σαμαρά επανέφερε τα σχέδια για τη δημιουργία τζαμιού για περίπου 400 προσκυνητές.

Η προσπάθεια αυτή πυροδότησε αντιδράσεις από την ακροδεξιά.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα