Οι πληθυσμιακές ομάδες που θα μπορούσαν να ανατρέψουν το αμερικανικό εκλογικό αποτέλεσμα

Φιλαδέλφεια – Ξεχάστε τις δημοσκοπήσεις. Ξεχάστε τα προγνωστικά. Το σημαντικό νέο την ημέρα των αμερικανικών εκλογών είναι ότι οι οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς της πόλης, στην οποία ελάχιστοι άνθρωποι διαθέτουν αυτοκίνητα, αποφάσισαν δια της ψήφου να τερματίσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Εάν ήσασταν η Χίλαρι Κλίντον, θα αισθανόσασταν μεγάλη
ανακούφιση.

Η ομάδα της Κλίντον ανησυχούσε για το εκλογικό αποτέλεσμα της Φιλαδέλφεια, μια πιστή στο Δημοκρατικό κόμμα πόλη της Αδελφικής Αγάπης, και δη ανάμεσα στους Αφροαμερικανούς και τους φοιτητές, οι οποίοι δεν έδειχναν ποτέ ενδιαφέρον για αυτή. Επομένως οτιδήποτε θα έκανε δυσκολότερη την πρόσβασή τους στα εκλογικά κέντρα θα συνιστούσε εφιάλτη.

Τώρα ο εφιάλτης τέλειωσε και οι πιθανότητες της Κλίντον αυξήθηκαν στην Πολιτεία-Κλειδί της Πενσυλβάνια. Η χώρα και ο κόσμος βλέπουν την αναμέτρηση από απόσταση, μέσω των δημοσκοπήσεων της HuffPost ή από χάρτες για κάθε Πολιτεία ξεχωριστά που αναλύουν την κατανομή του εκλεκτορικού κολεγίου.

Όμως οι εκλογές κερδίζονται και χάνονται από τις αποφάσεις του κάθε υποψηφίου. Αυτοί οι άνθρωποι χωρίζονται με βάση την πίστη, την ηλικία, την εθνικότητα και εκατοντάδες ακόμα κομμάτια της αμερικανικής πίτας.

Ορίστε ορισμένα μέρη του πληθυσμού που θα κρίνουν το αποτέλεσμα:

Οι κάτοικοι της Φλόριντα που προέρχονται από την Αϊτή. Ξεχάστε τους Λατινοαμερικανούς για λίγο. Κινούνται προς τη κατεύθυνση της Κλίντον όσον αφορά τα κοινωνικά ζητήματα. Όμως το έργο του Ιδρύματος Κλίντον στην Αϊτή είναι αμφιλεγόμενο. Και δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τους μαύρους που γεννήθηκαν σε αμερικανικό έδαφος.

Οι φοιτητές σε Πολιτείες-Κλειδιά. Ήταν με τον Μπέρνι Σάντερς στις προκριματικές εκλογές και κάποιοι παραμένουν διστακτικοί απέναντι στην Κλίντον. Ο Σάντερς έμοιαζε με τον καθηγητή Φυσικής που συμμετέχει στις φοιτητικές διαμαρτυρίες. Η Κλίντον με την κοσμήτορα. Ακόμα, ο ίδιος πρότεινε δωρεάν φοίτηση σε δημόσια Πανεπιστήμια. Τώρα και η Κλίντον προτείνει το ίδιο.

Οι Μορμόνοι στη Νεβάδα. Ο Μιτ Ρόμνι δεν είναι φαν του Ντόναλντ Τραμπ, όπως και πολλοί ακόλουθοι της Εκκλησίας του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών. Όντως, ο άνδρας δεν καπνίζει ή πίνει, όμως σίγουρα δεν ταιριάζει με τα ήθη των Μορμόνων. Πάντως ο Τραμπ φαίνεται να κερδίζει τους Μορμόνους στην Γιούτα. Δεν ξέρουμε όμως για την Νεβάδα.

Οι στρατιωτικές οικογένειες στη Βόρεια Καρολίνα. Η εκστρατεία της Κλίντον έδωσε έμφαση στα σχόλια που έχει κάνει ο Τραμπ σχετικά με στρατηγούς και άλλα στρατιωτικά στελέχη. Όμως οι προτάσεις του μεγιστάνα για «όχι άλλους ηλίθιους πολέμους» και για ανάγκη ενίσχυσης των αμυντικών δαπανών ίσως τον βοηθήσουν να εξασφαλίσει την Πολιτεία.

Οι Πορτορικανοί της Φλόριντα. Παραδοσιακά, η έμφαση στους Λατινοαμερικανούς της Φλόριντα δινόταν κυρίως σε όσους προέρχονταν από την Κούβα ή το Μεξικό. Όμως αυτή την φορά η Κλίντον βασίζεται στις εισροές από το Πουέρτο Ρίκο. Οι Πορτορικανοί έχουν δικαίωμα ψήφου, καθώς είναι Αμερικανοί πολίτες. Ίσως σήμερα οι Ρεπουμπλικανοί να μετανιώσουν την άρνησή τους να στηρίξουν ένα πρόγραμμα οικονομικής διάσωσης στο νησί.
Τα Απαλάχια Όρη. Αγροτική περιοχή με τους κατοίκους να παραμένουν αποστασιοποιημένοι από την πολιτική.

Οι Ιβάνκες του κόσμου. Έξυπνη, μορφωμένη και επιτυχημένη, η Ιβάνκα Τραμπ συμβολίζει το είδος της Ρεπουμπλικανής ψηφοφόρου που είναι διστακτική απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ. Αν και έχει εμφανιστεί να στηρίζει τον πατέρα της, τώρα δείχνει αβέβαιη για το αν θα πρέπει να συνεχίσει να το κάνει, εκτός και εάν πληγεί η οικογενειακή επωνυμία που θα κληρονομήσει μαζί με τα αδέλφια της.

Οι μαύροι ψηφοφόροι σε Πολιτείες που ψηφίζουν την ημέρα των εκλογών. Η Πενσυλβάνια και το Μίσιγκαν δεν επιτρέπουν την πρόωρη ψηφοφορία, για αυτό ο Τραμπ και η Κλίντον επισκέπτονται συνεχώς τις δύο Πολιτείες. Οι ψήφοι από αυτές τις πόλεις θα κρίνουν την ενδεχόμενη νίκη της Κλίντον.

Οι οδηγοί λεωφορείων. Από εκεί ξεκινήσαμε! Εάν τα λεωφορεία και τα τρένα λειτουργούν, κανένας ψηφοφόρος των Δημοκρατικών δεν θα χάσει το δρομολόγιο για το εκλογικό κέντρο.

Σε κάτι τέτοιες λεπτομέρειες βασίζεται η Δημοκρατία.

*Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην αμερικανική έκδοση της Huffington Post.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα