Οι Βρετανοί φοβούνται πως θα τους εγκαταλείψουν οι εργαζόμενοί τους

Περισσότεροι από το ένα τέταρτο των εργοδοτών στη Βρετανία εκφράζουν την ανησυχία ότι οι υπάλληλοί τους οι οποίοι προέρχονται από χώρες της ΕΕ έχουν σκεφτεί να εγκαταλείψουν την εταιρεία τους ή τη χώρα μέσα στο 2017 μετά το δημοψήφισμα για το Brexit, ανακοίνωσε σήμερα το Ινστιτούτο Προσωπικού και Ανάπτυξης.

Το ποσοστό ανήλθε σε 43% των εργοδοτών στην εκπαίδευση και 49% στον κλάδο της υγείας,
σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου στην οποία συμμετείχαν περισσότερες από 1.000 εταιρείες.

Το Ινστιτούτο ανακοίνωσε ότι η αγορά εργασίας στη Βρετανία παραμένει ισχυρή, αλλά η απόφαση των βρετανών ψηφοφόρων να εγκαταλείψουν την ΕΕ είναι πιθανό να υποχρεώσει τις εταιρείες να επανεξετάσουν την στρατηγική εκπαίδευσης του προσωπικού τους καθώς προσαρμόζονται στο να έχουν λιγότερους εργαζόμενους από την ΕΕ στο μέλλον.

Η βρετανή πρωθυπουργός Τερέζα Μέι έχει υποσχεθεί αυστηρότερους ελέγχους για την μετανάστευση όταν η χώρα θα αποχωρήσει από την ΕΕ, το οποίο ενδεχομένως να γίνει το 2019, ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι η χώρα θα χάσει την απρόσκοπτη πρόσβασή της στην ενιαία αγορά της ΕΕ.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο, από τα πρόσφατα επίσημα στοιχεία προκύπτει ότι οι εργοδότες που εξαρτώνται κατά πολύ από τους εργαζόμενους που προέρχονται από την ΕΕ πασχίζουν να καλύψουν τα κενά που θα δημιουργηθούν με την αποχώρησή τους: εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα του λιανεμπορίου και του χονδρεμπορίου, των κατασκευών, της υγείας, του ξενοδοχειακού κλάδου, της εστίασης εμφάνισαν το 45% των συνολικών ελλείψεων σε θέσεις εργασίας στα τέλη του 2016.

Ο Γκέργουιν Ντέιβις, ο σύμβουλος της αγοράς εργασίας του Ινστιτούτου, δήλωσε ότι τα επίσημα στοιχεία δείχνουν πως ο αριθμός των εργαζόμενων στη Βρετανία από χώρες της ΕΕ αυξήθηκε με μικρότερους ρυθμούς τους τελευταίους τρεις καλοκαιρινούς μήνες σε σχέση με την περίοδο πριν από το δημοψήφισμα.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα