ΟΗΕ: Σοκάρουν τα στοιχεία για τα εγκλήματα πολέμου του ISIS στο Ιράκ

Περισσότεροι από 3.500 είναι οι αιχμάλωτοι του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) στο Ιράκ, σύμφωνα με έκθεση των Ηνωμένων Εθνών, η οποία δείχνει το μέγεθος των εγκλημάτων των τζιχαντιστών από το 2014.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στην δημοσιότητα, οι περισσότεροι αιχμάλωτοι είναι γυναίκες από τη φυλή των Γεζίντι, οι οποίες πωλούνται συχνά ως σκλάβες στους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.

Ακόμα, εκτιμάται ότι από την 1η Ιανουαρίου του 2014 έως την 31η Οκτωβρίου του 2015 σκοτώθηκαν τουλάχιστον 18.800 άνθρωποι. Τα εγκλήματα πολέμου που έχουν λάβει χώρα τα δύο τελευταία
χρόνια στο Ιράκ είναι άνευ προηγουμένου.

Ο Επίτροπος του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, Zeid Raad Al Hussein, δήλωσε ότι η συγκεκριμένη έκθεση εξηγεί τους λόγους για τους οποίους οι Ιρακινοί αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις πατρίδες τους και να ζητήσουν άσυλο σε κάποια ειρηνική χώρα.

«Αυτός είναι ο τρόμος που αντιμετωπίζουν στην πατρίδα τους», είπε.

Διαβάστε επίσης:

Η ιστορία της 11χρονης προσφυγοπούλας από το Ιράκ που μάγεψε τον πλανήτη με την φωνή της

Καταγεγραμμένα περιστατικά βιαιοπραγιών από μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ το 2015

10 Ιουλίου: Τζιχαντιστές αναγκάζουν θύματά τους να ξαπλώσουν σε μια πλατεία στη Μοσούλη. Στη συνέχεια μια μπουλντόζα πάνω από τα σώματά τους.

4 Ιουνίου: Δύο νεαροί και ένας μεσήλικας πέφτουν από ψηλό κτίριο στην Ninewa επειδή ήταν ομοφυλόφιλοι.

1-2 Αυγούστου: 19 γυναίκες νεκρές στη Μοσούλη επειδή αρνήθηκαν να έρθουν σε σεξουαλική επαφή με τζιχαντιστές.

21 Ιουνίου: Γυναίκες δίνονται ως λάβαρα πολέμου κατά την διάρκεια διαγωνισμού που αφορά στην αποστήθιση του Κορανιού.

23 Ιουνίου: Βίντεο του Ισλαμικού Κράτους δείχνει διαφορετικές μεθόδους με τις οποίες εκτελούνται οι αιχμάλωτοί τους. Ένας από αυτούς είναι ο εγκλεισμός σε κλουβιά και η βύθιση στο νερό.

12-15 Ιουλίου: Τέσσερις ιμάμηδες στη Μοσούλη εκτελούνται με την κατηγορία ότι διάβασαν απαγορευμένες ευχές του Ραμαζανιού.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα