Ολόκληρο το σχέδιο για τις 120 δόσεις. Αφορά 800.000 ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Την ώρα που η ρύθμιση του χρέους και η ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) απομακρύνονται, η κυβέρνηση ετοιμάζεται, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η εφημερίδα Real News, να ζητήσει ως αντάλλαγμα τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία σε έως 120 δόσεις, με έκπτωση στις προσαυξήσεις έως 100%.

Πρόκειται για οφειλές περισσότερων από 800.000 ελεύθερων επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων
και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που δεν μπορούν να ενταχθούν στο πλαίσιο του εξωδικαστικού συμβιβασμού.

Η κυβέρνηση φαίνεται πως έχει καταθέσει το προτεινόμενο σχέδιο ρύθμισης οφειλών, αναμένοντας τις αποφάσεις του Eurogroup στις 15 Ιουνίου και την εκταμίευση της δόσης των 7,5 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η Real News, η κυβερνητική πρόταση προβλέπει τη θέσπιση νέας ρύθμισης εξόφλησης των χρεών έως 20.000 ευρώ προς τα Ταμεία σε 120 δόσεις, ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες του οφειλέτη, αλλά και με κριτήριο το αν στο παρελθόν είχε ενταχθεί ή όχι σε προηγούμενες ρυθμίσεις οφειλών.

Στο σχέδιο της ρύθμισης προτείνεται ότι:

Με εφάπαξ καταβολή της οφειλής, θα γίνεται ολική διαγραφή των προσαυξήσεων και των προστίμων.

Με εξόφληση της οφειλής σε 60 δόσεις, οι προσαυξήσεις θα μειώνονται κατά 75%.

Με εξόφληση της οφειλής σε 120 δόσεις, οι προσαυξήσεις θα μειώνονται κατά 35%.

Στόχος του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης είναι η ρύθμιση οφειλών να τεθεί σε εφαρμογή εντός Ιουλίου, προκειμένου να τονωθούν τα έσοδα του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης και να ενταχθεί στο σύστημα η πλειονότητα των οφειλετών.

Στη ρύθμιση θα μπορούν να ενταχθούν οι οφειλές έως 31/12/2016, ενώ απαράβατος όρος για την ένταξη και τη διατήρηση της ρύθμισης θα είναι η καταβολή των τρεχουσών εισφορών.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα