Παιδιά αρνητών του κορονοϊού δεν πηγαίνουν στο σχολείο έως και δύο χρόνια

Οι περιπτώσεις γονιών που δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο, επειδή διαφωνούν με τα μέτρα για τον κορονοϊό, όπως το ζευγάρι με τα τέσσερα παιδιά στις Σέρρες, πληθαίνουν σε όλη την Ελλάδα.

Στη Δράμα, προκύπτει ότι πέντε μαθητές γυμνασίου δεν παρακολουθούν φέτος τα μαθήματα, ενώ τρεις μαθητές λυκείου, έχασαν την περσινή χρονιά. Από τις 9 Οκτωβρίου

έχει ενημερωθεί η Εισαγγελέας της Δράμας, καθώς και η Περιφερειακή Διεύθυνση.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η άρνηση γονέων να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο, είναι γενικότερο το πρόβλημα σε όλη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και γι’ αυτό έχει ζητηθεί από το Υπουργείο Παιδείας επικαιροποίηση των στοιχείων από τα σχολεία.

Στην περίπτωση της πολύτεκνης οικογένειας από την Αλιστράτη Σερρών διατάχθηκε έρευνα κοινωνικής λειτουργού με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και θα περιλαμβάνει ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες των γονέων.

Την ίδια ώρα, πέντε μαθητές της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης δεν προσέχονται στα σχολεία τους στη Ρόδο. Πρόκειται για τέσσερις μαθητές, της Α΄, Γ΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού στο Σχολείο Κοσκινού και έναν της Β΄ στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου.

Οι γονείς τους αρνούνται να υποβάλλουν τα παιδιά τους στη χρήση μάσκας και στη διενέργεια self test. Στη μία περίπτωση, δε, του μαθητή της Β΄ τάξης, οι γονείς έχουν να στείλουν το παιδί τους στο σχολείο δύο χρόνια.

«Η εφαρμογή του νόμου δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα» δήλωσε στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου ο προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, Μπάμπης Ψαράς, τονίζοντας ότι οι εκπαιδευτικοί πέραν του αιτήματος που οφείλουν να καταθέσουν στην Αστυνομία για την αναζήτηση μαθητή και την ενημέρωση του Δήμου, που προχωρά σε επιβολή προστίμου στους γονείς, δεν έχουν καμία άλλη αρμοδιότητα.

Πηγή: ΕΡΤ

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕΓλυφάδα: Καταγγελία μαθήτριας γυμανσίου ότι άγνωστος προσπάθησε να την αρπάξειΚορονοϊός: Στα όρια του το ΕΣΥ- Πλεύρης: Κλιμάκωση μέτρων για ανεμβολίαστους αν χρειαστείΚεραμέως: Περισσότερα κρούσματα σε σχολεία με χαμηλότερη εμβολιαστική κάλυψη γονέων
Keywords
Τυχαία Θέματα
Παιδιά,paidia