Πελώνη: «Οποιος είναι εμβολιασμένος θα έχει και περισσότερες ελευθερίες»

«Ο εμβολιασμός είναι η ασπίδα για την προστασία της δημόσιας υγείας. Και ταυτόχρονα το εισιτήριο επανόδου στην κανονικότητα», τόνισε μεταξύ άλλων η Αριστοτελία Πελώνη, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος αναφέρθηκε στους κινδύνους που αντιμετωπίζουν όσοι δεν έχουν κάνει ακόμα το εμβόλιο, καθώς όπως είπε δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός καθώς η μάχη με τον κορονοϊό δεν έχει τελειώσει.

«Ασφαλείς πολίτες είναι μόνο οι εμβολιασμένοι πολίτες. Τα στοιχεία καταδεικνύουν και οι επιστήμονες προειδοποιούν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο,

ότι οι ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν. Μπορεί, ταυτόχρονα, να λειτουργούν σαν αναμεταδότες του ιού, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει ευρύτερο κίνδυνο για την κοινότητα», ξεκαθάρισε η Αριστοτελία Πελώνη, προσθέτοντας ότι «όσο μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού είναι εμβολιασμένο, τόσο λιγότερο χώρο αφήνουμε στις νέες μεταλλάξεις να εξαπλωθούν και να προσβάλουν τους ανεμβολίαστους».

Παράλληλα αναφέρθηκε και στα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση, όπως την «Κάρτα Ελευθερίας» αλλά και τη δέσμη μέτρων που αφορά το νέο πλαίσιο κανόνων δημόσιας υγείας για τη λειτουργία υπηρεσιών ψυχαγωγίας, όπου αποκτούν περισσότερες διευκολύνσεις όσοι έχουν εμβολιαστεί.

«Όποιος είναι εμβολιασμένος θα έχει και περισσότερες ελευθερίες», ανακοίνωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, ενώ λίγες νωρίτερα ο Άκης Σκέρτσος, με ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης εξηγούσε ότι όποια μέτρα ληφθούν στο μέλλον, θα αφορούν μόνο όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο. «Οριζόντια περιοριστικά μέτρα προφανώς δεν πρόκειται να ληφθούν ξανά.

Η οικονομία και η κοινωνία δεν πρόκειται να ξανακλείσουν για να προστατευθούν οι ανεμβολίαστοι που έχουν καθολική, δωρεάν και εύκολη πρόσβαση στα εμβόλια. Τα όποια περιοριστικά μέτρα δημόσιας υγείας θα είναι τοπικού ή σημειακού χαρακτήρα, θα αφορούν μόνο τους ανεμβολίαστους και δεν θα συνοδεύονται από οικονομική στήριξη. Ταυτόχρονα, οι εμβολιασμένοι θα ανακτούν σταδιακά την κανονικότητα της προ-πανδημικής ζωής τους μαζί με τα δικαιώματα που περιορίστηκαν τους προηγούμενους μήνες, όπως ήδη συμβαίνει», έγραψε μεταξύ άλλων ο κ. Σκέρτσος.

Η Αριστοτελία Πελώνη ρωτήθηκε και για το ενδεχόμενο εμβολιασμού και εφήβων, ηλικίας 15-17 ετών, κάτι που ήδη έχει ξεκινήσει να συζητείται από επιστήμονες. «Αναμένουμε επίσημη απόφαση από την Επιτροπή. Αν δοθεί το ”πράσινο φως”, επιχειρησιακά υπάρχει η δυνατότητα να ξεκινήσουν (οι εμβολιασμοί) άμεσα», ήταν η απάντηση της κυβερνητικής εκπροσώπου, ενώ σχετικά με τις ενστάσεις που έχουν επιχειρηματίες της εστίασης σχετικά με την εφαρμογή του σχεδιασμού για λειτουργία χώρων αμιγώς για εμβολιασμένους και μικτούς, η κ. Πελώνη απάντησε ότι «ελπίζουμε ότι και οι επιχειρήσεις θα συμβάλουν με τον τρόπο τους στο χτίσιμο του τείχους ανοσίας».

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ...Είκοσι ερωτήσεις και απαντήσεις για τα νέα δεδομένα στην ψυχαγωγίαΑπαραίτητο από σήμερα το ψηφιακό πιστοποιητικό για ταξίδια σε 33 χώρες της ΕυρώπηςΠαπαευαγγέλου: Προς άμεσο εμβολιασμό των παιδιών από 15 έως 17 ετών
Keywords
Τυχαία Θέματα