«Πέρασε» η τροπολογία για τις εξαγγελίες Τσίπρα. Πως ψήφισαν τα κόμματα

Εν μέσω έντονης αντιπαράθεσης και πολιτικού αναβρασμού, πέρασε η τροπολογία για το επίδομα στους χαμηλοσυνταξιούχους και την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά.

Στην ονομαστική ψηφοφορία που ανακοινώθηκε αιφνιδιαστικά από την κυβέρνηση χθες, «παρών» ψήφισε η ΝΔ, απείχαν το Ποτάμι και η Ένωση Κεντρώων, ενώ «ναι» ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ,
Οι ΑΝΕΛ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη, το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή.

Στην ψηφοφορία έλαβαν μέρος 257 βουλευτές. «Ναι» ψήφισαν 196 βουλευτές και «παρών» 61 βουλευτές.

Να σημειωθεί ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος είπε ότι δεν συμφωνεί, αλλά συντάχθηκε με τη γραμμή του κόμματος.

Οι απουσίες

Να σημειωθεί ότι μεταξύ άλλων απουσίαζαν ο Ανδρέας Μιχαηλίδης από τον ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας δηλώσει ασθένεια, η Φώφη Γεννηματά από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, λόγω επίσκεψής της στις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος είναι επίσης στις Βρυξέλλες, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Γιατί ονομαστική

Στόχος της ονομαστικής ψηφοφορίας ήταν να τοποθετηθούν τα κόμματα, και το επίδομα στους χαμηλοσυνταξιούχους να ψηφιστεί με μεγάλη κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Η απόφαση για υποβολή αιτήματος ονομαστικής ψηφοφορίας έγινε γνωστή, ενώ ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης (ESM) και ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) ανακοίνωσαν χθες ότι αναστέλλουν προσωρινά τις αποφάσεις τους για την εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, προκειμένου οι θεσμοί να αξιολογήσουν την επίπτωση των αποφάσεων της ελληνικής κυβέρνησης σε σχέση με τις δεσμεύσεις και τους στόχους του προγράμματος του ESM.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα