Περιέγραψε μέχρι θανάτου την εμπειρία του από το δάγκωμα φιδιού

Ταγμένος στην επιστήμη ήταν ο γιατρός Karl Patterson Schmidt, ο οποίος κατέγραψε λεπτομερώς στο ημερολόγιό του τα συμπτώματα που του προκάλεσε το δηλητήριο που εισήλθε στον οργανισμό του έπειτα από το τσίμπημα φιδιού.

Η 25η Σεπτεμβρίου του 1957 ήταν μια πολύ ευχάριστη ημέρα για τον κ. Schmidt, μετά το πρωινό του και την γρήγορη ανάγνωση της εφημερίδας με τα νέα του Σικάγο, χαιρέτησε τη γυναίκα του
με τη βεβαιότητα ότι θα την δει και πάλι σε λίγες ώρες και αναχώρησε για το Μουσείο Φυσικής Ιστορία της πόλης.

Η ειδικότητά του στα ερπετά τον καθιστούσε αναγκαίο στην αναγνώριση ενός νέου είδους φιδιού που είχαν φέρει από το Lincoln Park Zoo. Κανείς μέχρι τότε δεν μπορούσε να ταξινομήσει το συγκεκριμένο φίδι σε κάποια κατηγορία.

Ο Schmidt έφτασε και όλοι περίμεναν να τους πει τη γνώμη του. Αφού κοιτάχτηκε με το ερπετό για λίγη ώρα αποφάσισε να το πιάσει. Για κάποιο λόγο δεν εφάρμοσε την τεχνική που απαιτείται προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστα περιστατικά. Το αποτέλεσμα ήταν το νεαρό φίδι να του δαγκώσει το χέρι. Το περιγράφει ο ίδιος στο ημερολόγιο του. Εκείνη την ημέρα το φίδι και το δάγκωμα που υπέστη ο ίδιος μονοπώλησαν τις σελίδες του ημερολογίου του.

Στις ώρες που ακολουθούν ο Schmidt περιγράφει όλα τα συμπτώματα που βιώνει, ναυτία και απώλεια αίματος. Το φίδι, αφρικανικής καταγωγής, όπως αποδείχθηκε ήταν ένα Boomslang, που σημαίνει φίδι του δέντρου.
Το δηλητήριο του, μεταξύ άλλων, προκαλεί μικρούς θρόμβους στο αίμα με αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων, να προκαλείται εσωτερική και εξωτερική αιμορραγία.

«Έφαγα δύο κομμάτια τοστ με γάλα...νιώθω κρυάδες και τρέμω...αιμορραγώ κυρίως από τα ούλα μου» γράφει στο ημέρολογίο του.

Σημειώνεται ότι αρνήθηκε κάθε ιατρική συνδρομή και αφού κατέγραψε κάποιο συμπτώματα ακόμη έπεσε να κοιμηθεί.

Την επόμενη ημέρα ξυπνά και σημειώνει στο ημερολόγιο πως πήγε στην τουαλέτα και αντί για ούρα είχε αίμα.
«Εξακολουθώ να χάνω αίμα, όχι πολύ, από τη μύτη και το στόμα μου» έχει το κουράγιο και γράφει.

Παραδόξως λίγες ώρες αργότερα νιώθει ιδιαίτερα καλά και έχει ενέργεια τόση που τηλεφωνεί στο Μουσείο για να τους πει πως θα επιστρέψει στη δουλειά την επόμενη ημέρα.

Σύντομα όμως οι δυνάμεις του τον άφησαν και η σύζυγός του πήρε τηνν πρωτοβουλία και αποφάσισε να καλέσει έναν γιατρό. Όμως οι προσπάθειες ανάνηψης από τον οικογενειακό γιατρό δεν τελεσφόρησαν και ο ασθενής διακομίσθηκε στο νοσοκομείο όπου και διαγνώσθηκε ο θάνατός του.

Στην αυτοψία διαπιστώθηκε εκτεταμένη εσωτερική αιμορραγία.

«Η υπερβολική αισιοδοξία του κόστισε τη ζωή» έγραψε ένας συνάδελφός του και όχι άδικα. Βέβαια, εξηγεί ο ίδιος, το φίδι ήταν πολύ νεαρό και μόνο το ένα του δόντι διαπέρασε το δέρμα του Schmidt, οπότε υπήρχε βάση για αυτή την αντιμετώπιση.

Όπως και να έχει ο Schmid δεν ξεχάστηκε στην επιστημονική κοινότητα που έχει δώσει το όνομά του σε πολλά είδη φιδιών.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα